Trstenjakova zmagala v Tbilisiju

Judoistka Tina Trstenjak je na tekmi svetovnega pokala v Tbilisiju slavila v konkurenci do 63 kg, drugo mesto Vlore Beđeti.

Objavljeno
21. marec 2015 16.01
Slovenia Koper 20.01.2013. Drzzavno prvenstvo v judu. Na sliki finalni boj Tina TRSTENJAK in Anka POGACNIK. Foto:Leon VIDIC/DELO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tbilisi - Slovenski judoistki Tina Trstenjak in Vlora Beđeti sta se na tekmi svetovnega pokala v Tbilisiju uvrstili na zmagovalni oder, Trstenjakova je zmagala v konkurenci do 63 kg, Beđetijeva pa je bila druga v konkurenci do 57 kg.

Trstenjakova je danes za začetek z iponom premagala Azerbajdžanko Hanim Husejnovo, v drugi borbi je s končnim prijemom ustavila Španko Isabel Puche, v polfinalu je z minimalno prednostjo dveh kazni porazila Rusinjo Marto Labazino, za konec pa je v finalu z iponom premagala Mongolko Munkhzayo Tsedevsuren.

Bedžetijeva se je že včeraj med borkami do 57 kg uvrstila na drugo mesto. V prvi borbi je premagala Poljakinjo Arleto Podolak, v drugi Avstrijko Sabrino Filzmoser, v polfinalu Nemko Violo Wächter, nato pa je v finalu morala priznati premoč Mongolki Sumiyi Dorjsuren.

Petra Nareks je v konkurenci do 52 kg izgubila prvi dvoboj proti Poljakinji Agati Perenc ostala brez uvrstitve.