Trump: Boljše brez OI kot brez gledalcev

Ameriški predsednik za preložitev iger v Tokiu na naslednje leto.

Objavljeno
12. marec 2020 22.40
Posodobljeno
12. marec 2020 22.43
Donald Trump ne bi rad gledal praznih štadionov. FOTO: AFP
P. Z., STA
P. Z., STA
Washington - Ameriški predsednik Donald Trump zaradi koronavirusa predlaga razmislek o preložitvi olimpijskih iger v Tokiu za eno leto.

»Olimpijske igre brez gledalcev nimajo smisla,« pravi Trump. »Tega si ne znam predstavljati. Morda bi jih lahko preložili za leto dni, če je to mogoče,« dodaja.

Tega predloga sicer ne bo uradno predstavil japonskemu premierju Šinzu Abeju. »Naj sprejme svojo odločitev. Toda osebno mislim, da je boljše, če so igre leto kasneje, kot da so brez gledalcev. Prazni štadioni nimajo smisla.«

Organizacijski odbor OI je pred dnevi sporočil, da bi morala biti odločitev o odpovedi ali preložitvi iger sprejeta pred majem. Danes je sicer v Grčiji za zaprtimi vrati na pot krenila olimpijska bakla.
 

Bach: Poslušali bomo WHO


Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach pa je v intervjuju za nemško televizijo ARD poudaril, da bodo upoštevali nasvete in priporočila svetovne zdravstvene organizacije (WHO) o tem, ali bo potrebno zaradi novega koronavirusa olimpijske igre v Tokiu odpovedati ali prestaviti.

Predsednik Moka je priznal, da težave s kvalifikacijskimi tekmovanji ter odpovedmi panožnih zvez v svetu športa predstavljajo resno težavo.