Tudi v Londonu najhitreje začel Savšek

V polfinalu uvodne tekme svetovnega pokala deset slovenskih slalomistov.

Objavljeno
14. junij 2019 20.40
Posodobljeno
14. junij 2019 20.40
Benjamin Savšek je bil znova najhitrejši Slovenec. FOTO: Matej Družnik
London – Kvalifikacije za uvodno tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah so zahtevale le dve slovenski žrtvi. Po dveh nastopih sta se morala posloviti kanuista Anže Berčič (25. na prvi progi in 12. na drugi) in Nina Bizjak (30. in 21.), jutri in v nedeljo pa bo tekmovanje nadaljevalo deset Slovencev; najprej v polfinalu, najboljša deseterica v vsakem razredu pa še v finalu.

V ničkaj poletnih razmerah in ob močnem vetru so bili stoodstotni kajakašice in kajakaši. Eva Terčelj (9.) in Urša Kragelj (13.) sta si mesto v polfinalu zagotovili že na prvi progi, na drugi pa je bila uspešna tudi Ajda Novak z 9. časom. V nedeljo bodo veslali tudi Martin Srabotnik, ki je bil na prvi londonski dan 22. med kajakaši, tokrat šele 24. Peter Kauzer in Niko Testen, ki je s 30. rezultatom kot zadnji ujel polfinale na prvi progi.

Najvišji uvrstitvi sta si priveslala kanuista. Benjamin Savšek, ki je pred dvema tednoma prišel do drugega naslova evropskega prvaka, je zasedel 4. mesto s sekundo in 38 stotinkami zaostanka za najhitrejšim, Francozom Martinom Thomasom, Luka Božič pa se je uvrstil mesto za njim. V kvalifikacijah je obtičal tretji član zlatega moštva z letošnjega EP Anže Berčič. Po prvem nastopu je bil s štirimi kazenskimi sekundami 25., pri popravnem izpitu pa sta mu zmanjkali dve mesti; bil je 12. Pri kanuistkah bosta v nedeljskem polfinalu veslali Alja Kozorog, ki je bila v kvalifikacijah 14., in Eva Alina Hočevar (19.)