Tudi v Nemčiji množično v polfinale

V kvalifikacijah v Augsburgu najvišje kanuist Luka Božič

Objavljeno
06. julij 2018 12.06
Posodobljeno
06. julij 2018 17.43
Luka Božič si je včeraj priveslal 7. mesto.
Foto Matej Družnik
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič
Ausburg – Tudi na tretji postaji svetovnega pokala so slovenski slalomisti na divjih vodah uspešno opravili nalogo, saj se je v polfinale uvrstilo enajst čolnov. Na sloviti nemški progi, ki je gostila preizkušnje OI 1972, se je najvišje povzel kanuist Luka Božič, ki je zasedel sedmo mesto z 2,27 sekunde zaostanka za najhitrejšim, domačim adutom Siderisom Tasiadisom. Med dvajsterico najuspešnejših v prvem nastopu so bili tudi 8. Anže Berčič, 15. Benjamin Savšek in 20. Jure Lenarčič.
Peter Kauzer je bil zanesljiv v uvodnem testu za kajakaše. Zasedel je 8. mesto, hitro pa je kvalifikacije prebrodil tudi 22. Niko Testen. V popravnem izpitu se je odkupil Martin Srabotnik z 9. mestom, Vid Kuder Marušič pa je bil prekratek za pičlo stotinko.
Pri dekletih je bil osip minimalen. Prijetno je presenetila 16-letna kanuistka Eva Alina Hočevar, saj je z ničlo osvojila 12. mesto v prvem nastopu, Lea Novak pa je bila dvakrat močno prepočasna: v prvem poskusu si je prislužila 56 kazenskih sekund, v drugem 58. Med stoodstotnimi kajakašicami je bila Urša Kragelj 8. na prvi progi, Eva Terčelj 10., Ajda Novak pa deseta v popravnem izpitu. B. E.