Tysonovi udarci kakor beton, Nemca bo še naučil boksati in mu pomagal priti na vrh

Nemški težkokategornik Tom Schwarz nemočen proti britanskemu asu Tysonu Furyju.

Objavljeno
16. junij 2019 12.56
Posodobljeno
16. junij 2019 13.32
Tyson Fury (desno) je s takšnimi udarci hitro zlomil odpor Toma Schwarza. FOTO: Reuters
Las Vegas - Še neporaženi britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury (28 zmag, 20 s k. o., 1 neodločen izid) je upravičil vlogo velikega favorita in pred 10.000 gledalci v lasvegaški areni MGM Grand že v drugi rundi s tehničnim nokavtom prisilil k vdaji nemškega težkokategornika Toma Schwarza, ki je tako po 24 zaporednih zmagah (16 s k. o.) prvič okusil grenkobo poraza.

»Ker sem želel zmagati, sem začel zelo agresivno. Lahko bi se sicer skrival za dvojno obrambo, vendar pa to ne bi bilo v skladu z mojo miselnostjo in načinom borbe. Čeprav so bili Tysonovi udarci trdi kot beton, bi lahko nadaljeval dvoboj, saj sem borec,« je poudaril Schwarz, sicer nekdanji klubski kolega ptujskega šampiona Dejana Zavca pri magdeburškem klubu Sport Events Steinforth (SES).

Kljub ekspresnemu porazu njegov dolgoročni cilj ostaja nespremenjen. »Nekega dne bom svetovni prvak – stoodstotno!« je še napovedal 25-letni Nemec, ki mu je – zanimivo – pomoč pri pohodu na vrh obljubil celo Fury.
image
AFP Po novem uspehu je Tyson Fury svoji ženi Paris zapel uspešnico skupine Aerosmith I don't want to miss a thing (Nočem zamuditi ničesar). FOTO: AFP


»Tom mi je všeč, mlad je še in pred seboj bi imel lahko še svetlo prihodnost. Ker verjamem vanj, sem ga že povabil v Manchester, kjer mu bom pokazal, kako se je treba gibati po ringu, naučil ga bom tudi boksati,« je zatrdil 30-letni Britanec, ki je – mimogrede – po novem uspehu svoji ženi Paris zapel uspešnico skupine Aerosmith I don't want to miss a thing (Nočem zamuditi ničesar).

Kar zadeva njegovo prihodnost, pa Fury ne skriva, da si želi čim prej povratni obračun z ameriškim šampionom Deontayjem Wilderjem (41 zmag, 40 s k. o., 1 neodločen izid), svetovnim prvakom združenja WBC, in potrditi, da je on absolutna številka 1 v težki kategoriji.