Ukrajinec vesel, da je že v mislih ameriškega šampiona

Oleksandr Usik je v nedeljo uspešno prestal ognjeni krst v kraljevski kategoriji.
Fotografija: Ukrajinski boksarski zvezdnik Oleksandr Usik (desno) je v nedeljo prisilil k vdaji Američana Chazza Witherspoona. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Ukrajinski boksarski zvezdnik Oleksandr Usik (desno) je v nedeljo prisilil k vdaji Američana Chazza Witherspoona. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Ukrajinec Oleksandr Usik je ta čas eden od najbolj vznemirljivih boksarjev na svetu. V nedeljo je v Chicagu uspešno prestal ognjeni krst v težki kategoriji, potem ko je v sedmi rundi prisilil k vdaji Američana Chazza Witherspoona (38 zmag, 29 s k. o., 4 porazi). Za 32-letnega asa iz Kijeva, sicer olimpijskega prvaka iz Londona '12, je bila to skupno že 17. zaporedna profesionalna zmaga, 13. z nokavtom.

Usik se je s tem uspehom izstrelil že na četrto mesto neuradne svetovne lestvice v kraljevski kategoriji, na kateri so pred njim le še ameriški Mehičan Andy Ruiz mlajši (33 zmag, 22 s k. o., 1 poraz), neporaženi Američan Deontay Wilder (41 zmag, 40 s k. o., 1 neodločen izid) in Britanec Anthony Joshua (22 zmag, 21 s k. o., 1 poraz). Med drugimi je skočil tudi pred Britanca Tysona Furyja (29 zmag, 20 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza), ki drži peto mesto.


Premajhen za težko kategorijo?


Nič čudnega, da vodilni asi že razmišljajo in govorijo o njem. Wilder, ki si lasti naslov svetovnega prvaka po različici WBC, je, denimo, omenil, da Usik zanj ne predstavlja nobene grožnje. »Oleksandr je s svojimi 191 centimetri premajhen zame,« je presodil 33-letni Američan, ki se bo 23. novembra v Las Vegasu udaril s Kubancem Luisom Ortizom (31 zmag, 26 s k. o., 1 poraz).

Na Ukrajinčev odgovor ni bilo treba dolgo čakati. »Popolnoma vseeno mi je, kaj si misli in govori Deontay. No, če dobro premislim, mi je celo všeč, da govori o meni, saj to pomeni, da sem že v njegovih mislih. On je šampion, ki dobro ve, da se mu hitro približujem,« je odvrnil Usik, ki je lani združil šampionske pasove vseh štirih najpomembnejših profesionalnih združenj (WBA, WBC, WBO in IBF) v lahko-težki kategoriji.

Preberite še:

Komentarji: