Umrl je »jugoslovanski Rocky Balboa« (VIDEO)

V 68. letu starosti je, potem ko je zaradi Alzheimerjeve bolezni zadnje mesece preživel v bolnišnici, umrl boksar Marijan Beneš.
Fotografija: Tekmecev se je lotil brez usmiljenja. FOTO: FB Marijan Beneš
Odpri galerijo
Tekmecev se je lotil brez usmiljenja. FOTO: FB Marijan Beneš

Banjaluka – V 68. letu starosti je, potem ko je zaradi Alzheimerjeve bolezni zadnje mesece preživel v bolnišnici, v Banjaluki umrl legendarni jugoslovanski boksar Marijan Beneš, ob Mateju Parlovu najbolj prepoznavno ime te panoge na območju nekdanje skupne države, sta poročali HINA in STA.


Težka poškodba očesa


Beneš se je rodil v Beogradu, otroštvo preživel v Tuzli, s 16 leti pa se je preselil v Banjaluko in si v tamkajšnjem klubu ustvaril ime. Bil je ljubljenec občinstva, saj se je slehernega nasprotnika lotil neustrašno in pri tem tvegal tudi težke poškodbe. Po eni od njih (na očesu) je pred 35 leti tudi zapečatil uspešno športno pot.


Evropski prvak


Bil je štirikratni jugoslovanski prvak, devetkratni šampion BiH, zmag se je veselil tudi na številnih revijalnih dvobojih. V 299 borbah je doživel zgolj 16 porazov. Prvi veliki mejnik je bil osvojitev naslova evropskega prvaka leta 1973 v Beogradu, profesionalec pa je postal štiri leta pozneje in se ravno tako hitro zavihtel na vrh stare celine.


Skromen in preprost


V 56 profesionalnih borbah je »jugoslovanski Rocky Balboa«, kot so ga klicali, vpisal kar 50 zmag. Nastopil je tudi na olimpijskih igrah leta 1976 v Montrealu. Bil je mož velikega srca in živel skromno in preprosto, nazadnje v stanovanju žene, od katere se je ločil pred četrt stoletja, in čakal čudež, ki pa se žal ni zgodil.
 

Komentarji: