V Augusti na vrhu Koepka in DeChambeau

Po prvem dnevu najbolj prestižnega turnirja v golfu, majorja v Augusti, sta bila najboljša Brooks Koepka in Bryson DeChambeau.
Fotografija: Brooks Koepka je dobro začel turnir v Augustu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Brooks Koepka je dobro začel turnir v Augustu. FOTO: Reuters

Zmagovalec treh majorjev Američan Brooks Koepka in njegov rojak Bryson DeChambeau si po prvem dnevu 83. mastersa v Augusti, najprestižnejšega turnirja velike četverice v golfu, delita prvo mesto. Oba sta prvi dan turnirja z nagradnim skladom 11 milijonov dolarjev končala s 66 udarci - šestimi pod parom igrišča.

Osemindvajsetletni Koepka, sicer zmagovalec dveh od zadnjih treh mastersov za grand slam, je dobro začel turnir. "Brez dvoma gre za enega mojih najboljših uvodnih dni majorjev v karieri. Na zelenici sem se dobro počutil, dobro sem meril udarce, našel sem dobre položaje, vsi moji udarci so bili tako dobri, kot sem si lahko le želel," je dejal četrti igralec sveta z golfske lestvice.
 

Dober začetek tudi za Mickelsona


Petkratni zmagovalec majorjev Američan Phil Mickelson je prvi dan končal z le enim udarcem več (67) od vodilne dvojice, kar je zanj najmanj v prvem dnevu, vse odkar je leta 2010 zadnjič osvojil masters v Augusti; skupno ima na tem igrišču tri naslove - 2004, 2006 in 2010.



Zvezdnik Tiger Woods bo skušal prekiniti petletno sušo na turnirjih velike četverice in se dokopati do 15. naslova na največjih turnirjih, petega v Augusti. Američan je turnir začel s 70 udarci.

Komentarji: