V razredu motoGP vse bolj dramatično

Španec Jorge Martin je bil daleč najhitrejši v kvalifikacijah razreda motoGP pred nedeljsko veliko nagrado Malezije v Sepangu.
Fotografija: Jorge Martin je zanesljivo opravil s konkurenti. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Odpri galerijo
Jorge Martin je zanesljivo opravil s konkurenti. FOTO: Loren Elliott/Reuters

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je bil daleč najhitrejši v kvalifikacijah razreda motoGP pred nedeljsko veliko nagrado Malezije v Sepangu. V prvi vrsti mu bosta družbo delala Italijana Enea Bastianini (Gresini Ducati) in Španec Marc Marquez (Repsol Honda). Zaostala sta več kot štiri oz. šest desetink sekunde. Za 24-letnega Martina, ki je postavil rekord proge v Sepangu, je bil to osmi najboljši startni položaj v kraljevskem razredu. Na nedeljski dirki, ki se bo začela ob 9. uri, bo lovil drugo zmago v motoGP, skupno 12. v karieri.

Na vrhu Italijan Bagnaia

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), je bil po padcu ob zadnjem hitrem poskusu deveti, drugouvrščeni Francoz in aktualni prvak Fabio Quartararo (Yamaha) pa je prav tako storil napako, sicer ostal na motorju in kvalifikacije končal na 12. mestu.

V seštevku sezone je po zadnji dirki v Avstraliji Bagnaia zbral 233 točk. S tem ima 14 točk naskoka pred Quartararojem, 27 točk pa zaostaja Španec Aleix Espargaro (Aprilia, v videu njegove težave v Sepangu). Če bi imel Bagnaia po predzadnji dirki sezone 25 ali več točk naskoka, bi prvič v karieri postal svetovni prvak. Teoretične možnosti za osvojitev naslova ima le še Bastianini s 191 osvojenimi točkami. Do konca sezone bo po VN Malezije le še dirka v Valencii 6. novembra.

Preberite še:

Komentarji: