Velika vrnitev dvojca Ponomarenko-Osterman

Slovenska posadka je zmagala na 200-metrski preizkušnji na svetovnem pokalu na Poljskem.
Fotografija: Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta zelo uspešno začela sezono. FOTO: NIna Jelenc/KZS
Odpri galerijo
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta zelo uspešno začela sezono. FOTO: NIna Jelenc/KZS

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta sobotnemu bronu na 500-metrski razdalji na uvodni tekmi svetovnega pokala za šprinterje na mirnih vodah v Poznanju danes dodali še kolajno zlatega leska.

Najhitrejši sta bili na 200-metrski preizkušnji. To je bila sploh njuna prva skupna tekma v dvojcu na 200 metrov v karieri, saj sta v sezoni 2017 tekmovali le na 500 metrov.

Drugo in tretje mesto sta osvojili poljski posadki Wlodarczyk-Kolodziejczyk in Walczykiewicz-Wisniewska.
V finalu C kajakašic na 500 metrov je Mia Medved priveslala do sedmega mesta, v zadnji tekmi dneva pa se je na 5000-metrsko progo podal Jošt Zakrajšek. V cilj priveslal kot tretji, a na koncu ostal brez uvrstitve, saj so ga diskvalificirali, ker se nesrečno zapletel s portugalskim kajakaškim zvezdnikom Fernandom Pimento.

Slovenski kajakašici sta se odlično odrezali kljub težavam pred ciljem. Foto Nina Jelenc/ZS
Slovenski kajakašici sta se odlično odrezali kljub težavam pred ciljem. Foto Nina Jelenc/ZS


Ponomarenko Janićeva se je uspešno vrnila po rojstvu drugega otroka, zaradi katerega je izpustila lansko sezono. Dvestometrska preizkušnja sicer ne sodi v olimpijski spored.

»Res je, prva zmaga. Že po kvalifikacijah sva računali na to. Zelo sem vesela, da nama je uspelo. Prva zmaga, čeprav na 200 metrov. Včeraj sva bili tretji na 500 metrov, obakrat sva malo izgubili ravnotežje in skoraj padli v vodo, kar je še dodatna motivacija za naprej. Da veva, da sva res dobri. Če lahko dobro veslava v tako neugodnih razmerah, verjamem, da bo na pravi mirni vodi še boljše. Do svetovnega prvenstva v Szegedu so še trije meseci. To je tista glavna tekma sezone,« je po vnovičnem uspehu dejala Špela Ponomarenko Janić.
 

Preberite še:

Komentarji: