Verstappen prvič z najboljšega štartnega položaja, Marquez najboljši v Brnu

Nizozemski dirkač Max Verstappen je dobil kvalifikacije pred nedeljsko VN Madžarske. Marc Marquez je dobil kvalifikacije motociklistov v Brnu. 
Fotografija: Max Verstappen z nagrado za najboljšega v kvalifikacijah. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Max Verstappen z nagrado za najboljšega v kvalifikacijah. FOTO: AFP

Nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Budimpešti bo s prvega mesta začel Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). V današnjih kvalifikacijah je prehitel oba Mercedesova voznika, drugi je bil Finec Valtteri Bottas, tretji pa svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton.

Za Verstpappna je to prvi "pole position" v karieri, v tesnem boju je nazadnje Bottasa premagal le za 18 tisočink sekunde.
"Zasluženo, avto je bil doslej vseskozi odličen, vesel sem, da sem si priboril prvo mesto. To bo na tej progi zelo pomembno za jutrišnjo dirko," je po prvem uspehu v kvalifikacijah dejal nizozemski dirkač, ki je postal 100. voznik v formuli 1 z najboljšim startnim položajem.

Hamilton je danes lovil rekord Michaela Schumacherja, ki je bil na Hungaroringu sedemkrat najboljši v kvalifikacijah, a je ostal le tretji. Za njim sta se zvrstila oba Ferrarija, Monačan Charles Leclerc je premagal Nemca Sebastiana Vettla, šesti pa je bil drugi voznik Red Bulla Francoz Pierre Gasly.

V skupnem seštevku SP je pred nedeljsko dirko, ki bo zadnja pred enomesečnim poletnim premorom, trdno v vodstvu Hamilton. Ima 223 točk, drugi je Bottas s 184, tretji pa Verstappen s 162.

V nedeljo se bo dirka na Madžarskem začela ob 15.10.
 

Marquez najboljši v kvalifikacijah Brna


Marquez je s prevlado nadaljeval tudi v Brnu. FOTO: Reuters
Marquez je s prevlado nadaljeval tudi v Brnu. FOTO: Reuters


Španec Marc Marquez (Honda) je dosegel najhitrejši čas kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Brnu. V elitnem razredu motoGP je bil drugi Avstralec Jack Miller (Pramac Ducati), tretji pa Francoz Johann Zarco (KTM).

Iz druge vrste bosta po kvalifikacijah, ki sta jih zaznamovala tudi dež in mokra steza, začeli Italijan Andrea Dovzioso (Ducati) ter Španca Pol Espargaro (KTM) in Alex Rins (Suzuki).

Pred deseto dirko sezone, prvo po poletnem premoru, ima skupno Marquez že precejšnjo prednost; zbral je 185 točk, drugi je Dovizioso s 127, tretji pa drugi Ducatijev voznik Italijan Danilo Petrucci s 121 točkami.

Dirka elitnega razreda motoGP se bo v Brnu v nedeljo začela ob 14. uri.

Komentarji: