Najbolj tesen kvalifikacijski boj v sezoni osrečil Verstappna

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Japonske v Suzuki.
Fotografija: Charles Leclerc (levo) in Carlos Sainz mlajši sta se najbolj približala Maxu Verstappnu (v sredini). FOTO: Philip Fong/AFP
Odpri galerijo
Charles Leclerc (levo) in Carlos Sainz mlajši sta se najbolj približala Maxu Verstappnu (v sredini). FOTO: Philip Fong/AFP

Max Verstappen je moral po kvalifikacijah še nekoliko počakati na 18. »pole position« v karieri, potem ko je imel v krogu za ogrevanje bližnje srečanje z Britancem Landom Norrisom (McLaren). Petindvajsetletnik jo je po zasedanju komisarjev odnesel zgolj z opominom, s čimer bo še petič letos dirko začel s prvega štartnega položaja.

Charles Leclerc je za Verstappnom na koncu zaostal vsega stotinko sekunde, medtem ko je bil Carlos Sainz mlajši še štiri stotinke in pol počasnejši. V drugi vrsti bo Špancu družbo delal Mehičan Sergio Perez z Red Bullom.

Prav Leclerc in Perez sta kot najbližja tekmeca Verstappnu edina, ki lahko odločitev o svetovnemu prvaku za leto 2022 prestavita na naslednjo dirko. Ta bo 23. oktobra v Austinu za veliko nagrado ZDA.

Leclerc za Nizozemcem v skupnem seštevku zaostaja za 104 točke, še dve več pa Perez. Verstappen je doslej zbral 341 točk, ob zmagi z najhitrejšim krogom na dirki pa bi 25-letnik drugič zapovrstjo postal svetovni prvak.

Dirka v Suzuki bo na sporedu v nedeljo ob 7. uri.

Preberite še:

Komentarji: