Vettel bo dirkal za Aston Martin

Štirikratnemu svetovnemu prvaku je prostor v moštvu naredil Sergio Perez, ki končuje kariero.
Fotografija: Sebastian Vettel se seli iz Ferrarija k Aston Martinu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sebastian Vettel se seli iz Ferrarija k Aston Martinu. FOTO: Reuters

Sebastian Vettel, štirikratni svetovni prvak v formuli ena z Red Bullom bo v prihodnji sezoni vozil za Aston Martin, kakor se bo preimenovalo moštvo Racing Point iz Silverstona, ki ga financira kanadski mogotec, oče dirkača Lancea Strolla

Triintridesetletni Vettel bo zamenjal Mehičana Sergia Pereza, ki je včeraj presenetljivo sporočil, da končuje kariero. »Vesel sem, ker lahko delim to dobro novico o svoji prihodnosti, in ponosen, ker bom dirkal za Aston Martin,« je sporočil Nemec pred nedeljsko dirko za VN Toskane v Mugellu.

Racing Point zapušča Sergio Perez. FOTO: Matteo Bazzi/AFP
Racing Point zapušča Sergio Perez. FOTO: Matteo Bazzi/AFP


»To je zame nova avantura z resnično legendarno tovarno avtomobilov. Navdušili so me rezultati moštva v tej sezoni in prihodnost se zdi še svetlejša. Mislim, da lahko skupaj naredimo nekaj velikega,« je povedal Vettel, ki zapušča Ferrari, s katerim mu v šestih letih ni uspelo osvojiti naslova, letos pa mu z nekonkurenčnim dirkalnikom zelo slabo kaže.
 

V senci Monačana


»Še vedno imam zelo rad formulo ena, moja edina motivacije je dirkati v ospredju,« si lepše čase obeta Vettel, ki se je pri rdečih znašel v senci Charlesa Leclerca.



Vettla bo v Maranellu zamenjal Carlos Sainz iz McLarna. Racing Point je po osmih dirkah četrti med konstruktorji. Očitali so mu, da je kopija lanskega modela Mercedesa.

Preberite še:

Komentarji: