Viñalesu prvi štartni položaj, Dovizioso zapušča Ducati

Španec na yamahi je bil v Avstriji hitrejši od Millerja in Quartararoja. Dovizioso nič več za Ducati.
Fotografija: Maverick Viñales je osvojil pole position v Spielbergu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Maverick Viñales je osvojil pole position v Spielbergu. FOTO: Joe Klamar/AFP

Na nedeljski dirki za VN Avstrije v Spielbergu, četrti postaji letošnje sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu, bo s prvega mesta v elitnem razredu motoGP začel Španec Maverick Viñales (Yamaha).

Drugi v kvalifikacijah je bil Avstralec Jack Miller (Pramac Ducati), tretji pa vodilni v skupnem seštevku Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT).

Italijan Andrea Dovizioso, njegova ekipa Ducati je danes sporočila, da po koncu sezone ne bodo podaljšali sodelovanja, pa je dosegel četrti čas. Iz druge vrste bosta začela še Španca Pol Espargaro (KTM) in Joan Mir (Suzuki).

Dirka v Avstriji se bo začela v nedeljo ob 14. uri. Po prvih treh preizkušnjah ima v SP na prvem mestu Quartararo 59 točk, drugi je Viñales z 42. Svetovni prvak Marc Marquez v Avstriji zaradi poškodbe ne dirka.
 

Dovi zapušča Ducati


Italijanski motociklist Andrea Dovizioso bo po koncu letošnje sezone svetovnega prvenstva zapustil ekipo Ducatija, je na Twitterju potrdila italijanska ekipa.

Andrea Dovizioso ne bo več dirkal za Ducati. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Andrea Dovizioso ne bo več dirkal za Ducati. FOTO: Lisi Niesner/Reuters


»Danes zjutraj smo se sestali z njegovim agentom tu na dirkališču v Spielbergu in na žalost ugotovili, da nimamo skupnih pogojev za nadaljevanje sodelovanja po izteku te pogodbe,« je zapisal Ducati.

Štiriintridesetletnemu Doviziosu, ki je za Ducati dirkal zadnjih osem sezon, pogodba poteče s koncem te sezone. Italijan je v tem času osvojil osem dirk, v letih 2017, 2018 in 2019 pa je končal na drugem mestu skupnega seštevka SP.

Preberite še:

Komentarji: