Vodja olimpijske reprezentance bo Miroslav Cerar

Olimpijski komite Slovenije je za vodjo odprave v Tokiu 2020 izbral legendarnega telovadca.
Fotografija: Vuelta 17. etapa
Odpri galerijo
Vuelta 17. etapa

Še 317 dni nas loči od poletnih olimpijskih iger v Tokiu, na katerih bo tudi slovenski šport imel svoje adute za kolajne. Japonska bo najprestižnejše tekmovanje gostila od 24. julija do 9. avgusta 2020.

V deželi vzhajajočega sonca bo slovensko odpravo vodil olimpionik Miroslav Cerar. Nekdanji telovadni šampion, ki bo 28. oktobra praznoval jubilejni 80. rojstni dan, je v Tokiu leta 1964 osvojil zlato olimpijsko kolajno na konju z ročaji, na drogu pa je bil bronast. V zbirki svojih uspehov hrani 30 kolajn z velikih tekmovanj, na olimpijskih igrah je osvojil tri odličja, dve zlati.

Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije so ga danes imenovali za vodjo olimpijske reprezentance v Tokiu 2020. "Štejem si v veliko čast, da bom vodil najboljše slovenske športnice in športnike na olimpijskih igrah v japonski prestolnici, na katero me vežejo res lepi spomini. Ob zaupani nalogi čutim predvsem veliko odgovornost in verjamem, da bom, ob pomoči strokovnega vodstva reprezentance Slovenije, kos zastavljeni nalogi," je povedal Cerar, prejemnik številnih odmevnih priznanj in nagrad.

Komentarji: