Vse višja temperatura v vrhu težke kategorije boksa

Bolgar Kubrat Pulev se ne misli odreči boju za naslov svetovnega prvaka in nestrpno pričakuje obračun z Antonyjem Joshuo.
Fotografija: Anthony Joshua sodi v vrh težke kategorije boksa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Anthony Joshua sodi v vrh težke kategorije boksa. FOTO: Reuters

Bolgarski boksar Kubrat Pulev je v pogovoru za BBC izjavil, da se niti slučajno ne misli odreči boju za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF in trdi, da nestrpno pričakuje obračun z branilcem naslovov svetovnega prvaka, Antonyjem Joshuo. Z Britancem bi se moral pomeriti 20. junija, a so dvoboj zaradi epidemije novega koronavirusa prestavili za nedoločen čas.


»Vidim, da se me nekdo boji in se poskuša soočiti z nekom drugim«


V zadnjem času so se pojavile govorice, da bi se Joshua raje najprej meril s Tysonom Furyjem, s katerim bi se borila za naslov absolutnega prvaka (po vseh štirih verzijah, Joshui trenutno manjka WBC) in da naj bi se zaradi tega Bolgar umaknil. A Pulev meni ravno nasprotno.

Tyson Fury (levo) naj bi se poskušal »vriniti« v vrsto pred Kubrata Puleva. FOTO: Reuters
Tyson Fury (levo) naj bi se poskušal »vriniti« v vrsto pred Kubrata Puleva. FOTO: Reuters


»Dovolj je govoric in špekulacij. Ne razumem, zakaj še vedno odlagamo z določitvijo datuma in kraja. Komaj čakam, da zmagam v tem boju. Vidim, da se me nekdo boji in se poskuša soočiti z nekom drugim pred mano. Tako ne bi smel razmišljati svetovni prvak,« Pulev ne razume besed in želja Joshue. Pulev naj bi se z Joshuo pomeril že leta 2017, a je zaradi poškodbe dvoboj odpovedal, Joshua pa je junija leta 2019 izgubil proti Andyju Ruizu, toda naslove vrnil čez pol leta z zmago v povratnem dvoboju, potem ko je Pulev sprejel denar in ponudil Joshui možnost »revanše« Ruizu.


Možnost, da se boksarja srečata v puljski Areni


»To sem storil le enkrat, drugič ne bom. Takrat je bilo vse proti pravilom, tokrat bo drugače. Eno leto čakam na dvoboj, vedno najdejo nek razlog, da ga odložijo. Naj se borijo ali pa prepustijo naslov,« meni Pulev. O krajih in datumih dvoboja trenutno razpravljajo, možnost je, da se boksarja srečata v puljski Areni. Pulev je doslej dobil 28 od 29 dvobojev, leta 2014 je izgubil proti Vladimirju Kličku, tudi Joshua ima le en poraz v 24 dvobojih.

Preberite še:

Komentarji: