Walker presenetljivo vodilni

Trije favoriti - Jordan Spieth, Rory McIlroy in Dustin Johnson - so že prvi dan zadnjega majorja v golfu precej zaostali.

Objavljeno
29. julij 2016 10.00
SPO-GLF-MAJ-PGA-PGA-CHAMPIONSHIP---ROUND-ONE
J. P.
J. P.

New Jersey - Ameriški golfist Jimmy Walker je s 65 udarci presenetljivo vodilni po uvodnem dnevu zadnjega majorja sezone, prvenstva PGA na igrišču Baltusrol v Springfieldu. Z udarcem več mu za ovratnik dihajo Argentinec Emiliano Grillo, Anglež Ross Fisher in Nemec Martin Kaymer (po 66). Udeleženci si bodo na turnirju, ki bo potekal do nedelje, razdelili rekordno denarno pogačo - 10 milijonov dolarjev, zmagovalec bo bogatejši za 1,8 milijona, poroča STA.

»Za mano je res zelo uspešen dan. Čutim, da sem dobro pripravljen in da bo to moj vikend. Toda turnirja še zdaleč ni konec, zato moram tudi prihodnje dni prikazati podobne predstave,« je zadovoljno strnil vtise 37-letni Walker, ki se na prejšnjih treh največjih turnirjih sezone sploh ni prebil niti v nadaljevanje tekmovanja.

Branilec lovorike, Avstralec Jason Day, ki je zavoljo bolezni opravil zgolj en trening, si s še enajstimi tekmeci deli deveto mesto (68). Trije drugi zvezdniki so zaostali še precej več: prvi igralec sveta, Američan Jordan Spieth, drži 36. mesto (70), Severni Irec Rory McIlroy (74), sicer dvakratni zmagovalec tega turnirja v zadnjih štirih letih, je 121., medtem ko je njegov rojak Dustin Johnson (77), ki je letos s tekmeci opravil na odprtem prvenstvu ZDA, šele 143.