Wilder: Kje, za božjo voljo, najde Tyson takšne tekmece?

Ameriški šampion težke kategorije po različici WBC sprožil ostre puščice proti velikemu britanskemu izzivalcu Furyju.

Objavljeno
09. avgust 2019 14.20
Posodobljeno
09. avgust 2019 15.10
Deontay Wilder (na fotografiji) zmajuje z glavo zaradi anonimnih tekmecev Tysona Furyja. FOTO: AFP
New York – Neporaženi ameriški boksarski šampion Deontay Wilder s strahovito statistiko (41 zmag, 40 s k. o., en neodločen izid) ni mogel verjeti svojim ušesom, ko je izvedel, da se bo njegov veliki britanski izzivalec Tyson Fury (28 zmag, 20 s k. o., en neodločen izid) 14. septembra v Las Vegasu udaril s Švedom Ottom Wallinom (20 zmag, 13 s k. o.), ki prav tako še ni okusil grenkobe poraza.

»O moj bog! Kje, za božjo voljo, najde takšne nasprotnike? Kdo sploh je Wallin? Že njegov prejšnji tekmec (Nemec Tom Schwarz – op. p.) je bil šala, ta pa je še toliko večja. Vsi veliki težkokategorniki si prizadevamo, da bi boksali z najboljšimi, Tyson pa si izbira drugo- in celo tretjerazredne izzivalce. To je res žalostno,« je zmajeval z glavo 33-letni Američan.

Svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBC se bo 9. novembra še drugič pomeril s kubanskim »king kongom« Luisom Ortizom (31 zmag, 26 s k. o., en poraz). V prvem obračunu je marca lani Wilder zmagal s tehničnim nokavtom v deseti rundi.