Wilder: Kje, za božjo voljo, najde Tyson takšne tekmece?

Ameriški šampion težke kategorije po različici WBC sprožil ostre puščice proti velikemu britanskemu izzivalcu Furyju.
Fotografija: Deontay Wilder (na fotografiji) zmajuje z glavo zaradi anonimnih tekmecev Tysona Furyja. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Deontay Wilder (na fotografiji) zmajuje z glavo zaradi anonimnih tekmecev Tysona Furyja. FOTO: AFP

New York – Neporaženi ameriški boksarski šampion Deontay Wilder s strahovito statistiko (41 zmag, 40 s k. o., en neodločen izid) ni mogel verjeti svojim ušesom, ko je izvedel, da se bo njegov veliki britanski izzivalec Tyson Fury (28 zmag, 20 s k. o., en neodločen izid) 14. septembra v Las Vegasu udaril s Švedom Ottom Wallinom (20 zmag, 13 s k. o.), ki prav tako še ni okusil grenkobe poraza.

»O moj bog! Kje, za božjo voljo, najde takšne nasprotnike? Kdo sploh je Wallin? Že njegov prejšnji tekmec (Nemec Tom Schwarz – op. p.) je bil šala, ta pa je še toliko večja. Vsi veliki težkokategorniki si prizadevamo, da bi boksali z najboljšimi, Tyson pa si izbira drugo- in celo tretjerazredne izzivalce. To je res žalostno,« je zmajeval z glavo 33-letni Američan.

Svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBC se bo 9. novembra še drugič pomeril s kubanskim »king kongom« Luisom Ortizom (31 zmag, 26 s k. o., en poraz). V prvem obračunu je marca lani Wilder zmagal s tehničnim nokavtom v deseti rundi.

Komentarji: