Wilder še drugič nad »King Konga«

Kubanski težkokategornik Luis Ortiz izziva velikega boksarskega šampiona iz Alabame.
Fotografija: Deontay Wilder (levo) in Luis Ortiz napovedujeta še en spektakularen obračun. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Deontay Wilder (levo) in Luis Ortiz napovedujeta še en spektakularen obračun. FOTO: AFP

Ljubljana – Ameriški boksarski šampion Deontay Wilder (41 zmag, 40 s k. o., 1 neodločen izid) bo poskušal danes ponoči v Las Vegasu še drugič v dobrem poldrugem letu premagati kubanskega izzivalca Luisa Ortiza (31 zmag, 26 s k. o., 1 poraz) in še desetič ubraniti naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC.

»Čeprav sem v najinem prvem medsebojnem obračunu nokavtiral Ortiza, je bila moja premoč vmes postavljena pod vprašaj. Luis je dokazal, da je zelo nevaren borec, zato razumem, zakaj nihče noče boksati z njim. Jaz mu bom dal še eno priložnost,« je povedal Wilder, ki ne dvomi, da bo v svojo statistiko vpisal novo zmago. »Moji tekmeci morajo morajo biti proti meni popolni vseh dvanajst rund, medtem ko jaz potrebujem vsega dve sekundi, da nekoga uničim,« je še pribil 34-letni Američan.

Toda »King Kong«, kakor se glasi vzdevek 40-letnika iz Camagueyja, je trdno odločen v povratnem dvoboju prekrižati račune še neporaženemu asu iz Alabame. »Verjamem, da sem najboljši težkokategornik na svetu, zato sem si tudi tako zelo želel še enkrat v ring z Deontayjem. Naredil bom vse, da bom jaz tisti, ki mu bo sodnik po obračunu v znal zmage dvignil roko,« je kljub porazu, ki mu ga je marca lani zadal Wilder (z nokavtom v deseti rundi), optimističen Ortiz.

Preberite še:

Komentarji: