Wilder še drugič nad »King Konga«

Kubanski težkokategornik Luis Ortiz izziva velikega boksarskega šampiona iz Alabame.

Objavljeno
23. november 2019 13.00
Posodobljeno
23. november 2019 13.00
Deontay Wilder (levo) in Luis Ortiz napovedujeta še en spektakularen obračun. FOTO: AFP
Ljubljana – Ameriški boksarski šampion Deontay Wilder (41 zmag, 40 s k. o., 1 neodločen izid) bo poskušal danes ponoči v Las Vegasu še drugič v dobrem poldrugem letu premagati kubanskega izzivalca Luisa Ortiza (31 zmag, 26 s k. o., 1 poraz) in še desetič ubraniti naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC.

»Čeprav sem v najinem prvem medsebojnem obračunu nokavtiral Ortiza, je bila moja premoč vmes postavljena pod vprašaj. Luis je dokazal, da je zelo nevaren borec, zato razumem, zakaj nihče noče boksati z njim. Jaz mu bom dal še eno priložnost,« je povedal Wilder, ki ne dvomi, da bo v svojo statistiko vpisal novo zmago. »Moji tekmeci morajo morajo biti proti meni popolni vseh dvanajst rund, medtem ko jaz potrebujem vsega dve sekundi, da nekoga uničim,« je še pribil 34-letni Američan.

Toda »King Kong«, kakor se glasi vzdevek 40-letnika iz Camagueyja, je trdno odločen v povratnem dvoboju prekrižati račune še neporaženemu asu iz Alabame. »Verjamem, da sem najboljši težkokategornik na svetu, zato sem si tudi tako zelo želel še enkrat v ring z Deontayjem. Naredil bom vse, da bom jaz tisti, ki mu bo sodnik po obračunu v znal zmage dvignil roko,« je kljub porazu, ki mu ga je marca lani zadal Wilder (z nokavtom v deseti rundi), optimističen Ortiz.