Yamaha najhitrejša, Rossi pa četrti

Kvalifikacijsko preizkušnjo za jutrišnjo dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v razredu motoGP je najhitreje iodpeljal Španec Maverick Vinales.
Fotografija: Maverick Vinales bo jutrišnjo dirko v razredu motoGP štartal z najboljšega položaja. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Odpri galerijo
Maverick Vinales bo jutrišnjo dirko v razredu motoGP štartal z najboljšega položaja. FOTO: Massimo Pinca/Reuters

Na jutrišnji dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v Misanu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Španec Maverick Vinales (Yamaha). V današnjih kvalifikacijah je premagal dirkača poltovarniške ekipe Yamaha SRT Italijana Franca Morbidellija in Francoza Fabia Quartararoja.

Uspeh Yamahinih dirkačev v kvalifikacijah, ki so prvič doslej zasedli prva štiri mesta, pa je dopolnil še italijanski veteran Valentino Rossi, ki je končal na četrtem mestu.

Domači junak Valentino Rossi je s četrtim mestom nakazal, da bi na glavni dirki lahko mešal štrene. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Domači junak Valentino Rossi je s četrtim mestom nakazal, da bi na glavni dirki lahko mešal štrene. FOTO: Massimo Pinca/Reuters


Iz druge vrste pa bosta nedeljsko preizkušnjo začela še Avstralec Jack Miller in Italijan Francesco Bagnaia iz ekipe Pramac Ducati.

Po prvih šestih dirkah sezone je v vodstvu skupnega seštevka pred dirko za VN San Marina Quartararo s 70 točkami, drugi je Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki je danes končal šele na devetem mestu, s 67 točkami, tretji pa Miller s 56.

Dirka se bo v nedeljo v elitnem razredu motoGP začela ob 14. uri.



Preberite še:

Komentarji: