Z metrske deske še tretjič zapored najboljši Xie Siyi

Popolna kitajska prevlada v skokih v vodo se nadaljuje tudi na letošnjem SP v plavanju in vodnih športih v Kazanu.

Objavljeno
27. julij 2015 19.31
Russia Swimming Worlds
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kazan - Popolna kitajska prevlada v skokih v vodo se nadaljuje tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športih v Kazanu. Zanjo je poskrbel najstnik, komaj 19-letni Xie Siyi, ki je še tretjič zapored odpravil vso konkurenco in se okitil z zlatom v skokih z metrske deske, s tem pa niz kitajskih zmag potegnil že na pet svetovnih prvenstev zapovrstjo.

Kitajci skušajo v Kazanu ponoviti podvig izpred štirih let, ko so pred domačimi navijači v Šanghaju pobrali vse zlate kolajne v skokih v vodo, letos jih imajo v žepu že štiri. Poleg današnjega zmagovalca so jih osvojili še Wu Minxia in Shi Tingmao v ženskih sinhronih skokih s trimetrske deske, Si Yajie in Tai Xiaohu v mešanih ter Chen Aisen in Lin Yue v moških sinhronih skokih z desetih metrov.

Xie si je danes prislužil izjemno oceno 485,50 točke, s čimer je zares prepričljivo odpravil najbližja zasledovalca, Ukrajinca Iljo Kvašo (339,05 točke) - ta je postal prvi Nekitajec na metrski deski z več odličji s svetovnih prvenstev - in Američana Mika Hixona (428,30).