Za Bertonclja Anadia ostaja zakleta

Slovenski telovadec na konju z ročaji se je na portugalski postaji svetovnega pokala že tretjič zavihtel na 4. mesto.

Objavljeno
26. junij 2016 09.09
iza-Gimnastika
J. P.
J. P.

Porto - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj na preizkušnji svetovnega pokala v športni gimnastiki v portugalski Anadii res nima sreče, saj je že tretjič doslej zasedel četrto mesto na konju z ročaji. Zmage se je veselil Kitajec Hao Weng (16,100), medtem ko si je slovenski predstavnik za prikazano v finalu prislužil oceno 14,350.

»Malce sem lahko jezen nase, ker se ni izšlo po načrtih. Nisem padel s konja, vajo sem delal drugače, sprva me je nosilo, kar pa mi je naposled pobralo dosti moči. Kanček grenkega priokusa ostaja, ker sem tretjič zapored tudi končal kot četrti - dvakrat morda neupravičeno, pred menoj je vnovič Francoz Cyril Tommasone s previsoko oceno (14,800), saj mu po mojem mnenju seskoka ne bi smeli priznati. Toda najprej moram biti jezen nase, če bi opravil bolje, bi ga premagal. Kvalifikacijska vaja, nekoliko lažja, je bila čisto v redu in se nimam kaj pritoževati. Nisem jezen, doseženo je v tako ostri konkurenci lep uspeh, je pa vselej grenko, ko si četrti,« je za STA potegnil črto 31-letnik iz Reteč pri Škofji Loki.

Na parterju si je konkurenco pokoril Izraelec Aleksandr Šatilov z oceno 15,100, medtem ko je bil Rok Klavora, ki je nastopil v vseh finalih svetovnih pokalov v tej sezoni, peti (14,700): »Šel sem s težjo vajo kot v petek v kvalifikacijah in pri prvi diagonali skoraj padel. Potruditi sem se moral, da sem se izvlekel. Ocena je korektna, zadovoljen sem, zdaj me čaka še preizkušnja v Mersinu.«

Tjaša Kysselef, ki se je ravno tako kot Klavora letos prebila v finale na vseh preizkušnjah svetovnega pokala, je bila z oceno 14,187 šesta na preskoku. Najprepričljivejši nastop se je posrečil Kubanko Marcii Vidiaux (14,925). Danes čaka finalna predstava na gredi še Adelo Šajn.