Zdravstvenim delavcem 5,5 milijona dolarjev

Na Floridi je bil prvi dvoboj najboljših golfistov sveta po izbruhu pandemije novega koronavirusa.

Objavljeno
18. maj 2020 10.48
Posodobljeno
18. maj 2020 11.10
Prvi turnir v golfu po izbruhu pandemije so izvedli na Floridi v dobrodelne namene. Ameriškim zdravstvenim delavcem je prinesel dobrih pet milijonov ameriških dolarjev. FOTO: USA Today Sports
STA
STA
Ljubljana - Na Floridi je potekal težko pričakovani prvi dvoboj najboljših golfistov sveta po izbruhu pandemije novega koronavirusa. V dobrodelne namene so zbrali 5,5 milijona ameriških dolarjev.

Tekmovanje je potekalo v zelo neobičajnih pogojih. Na igrišču so bili le štirje golfisti, na eni strani prvi in peti s svetovne lestvice, Rory McIlroy s Severne Irske in Američan Dustin Johnson, na drugi pa domači ljubljenec Rickie Fowler in manj znani Matthew Wolff.

image
Prvi zvezdnik dobrodelnega turnirja je bil Rory McIlroy. FOTO: AFP


Po razigravanju oziroma dodatni igri sta zmagala favorita, se pravi dvojica McIlroy/Johnson, glavni namen predstave pa je bilo zbiranje finančnih sredstev za pomoč zdravstvenim delavcem v ZDA.

Golfisti, ki so igrali v kratkih hlačah, kar sicer pri profesionalcih ni običajno, ter bili brez nosačev palic oziroma »caddyjev«, so prispevali nekaj več kot tri milijone dolarjev, preostanek pa so zbrali televizijski gledalci z donacijami.

V prenos dvoboja, ki si ga je bilo mogoče ogledati na številnih televizijskih postajah, med drugimi tudi v Sloveniji, so se oglasile številne znane osebnosti. Med njimi predsednik ZDA Donald Trump, filmski zvezdnik Bill Murray in drugi golfist sveta, Španec Jon Rahm.