Že za uvod dve lepi slovenski uvrstitvi na mastersu na Kitajskem

Judoista Maruša Štangar in Adrian Gomboc tik pod zmagovalnim odrom na turnirju za svetovni pokal v Qingdau.

Objavljeno
12. december 2019 12.06
Posodobljeno
12. december 2019 17.22
Maruša Štangar (v belem kimonu) si je na mastersu v Qingdau priborila zelo dobro peto mesto. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
Ljubljana – Že uvodni dan zaključnega mastersa na Kitajskem je postregel z dvema lepima uvrstitvama slovenskih judoistov. V kategoriji do 48 kilogramov si je peto mesto izbojevala Maruša Štangar, v kategoriji do 66 kilogramov pa Adrian Gomboc.

Judoistka Olimpije se je z zmagami nad Srbkinjo Milico Nikolić, Izraelko Shiro Rishony in Španko Julio Figueroa prebila do polfinala, v katerem je morala priznati premoč Mongolki Narantsetseg Ganbaatar. Mlajša od sester Štangar je zatem z Rusinjo Irino Dolgovo izgubila še dvoboj za bronasto kolajno.

Odličje se je nasmihalo tudi Gombocu, ki si je prav tako izbojeval nastop v polfinalu, potem ko je bil boljši od Gruzinca Bagratija Niniašvilija, Izraelca Tala Flickerja in Ukrajinca Georgija Zantaraje. Preboj v zaključni obračun je judoistu Bežigrada preprečil Italijan Manuel Lombardo, v dvoboju za tretje mesto pa je Adrian klonil pred Gruzincem Važo Margvelašvilijem.

V Qingdau sta danes nastopili tudi Anja Štangar (do 52 kg) in Kaja Kajzer (do 57 kg), obe pa sta izpadli že po porazih v uvodnih dvobojih. Starejša od sester Štangar je potegnila krajšo proti Švicarki Evelyne Tschopp, Kajzerjeva pa proti Chen-Ling Lien iz Tajpeja.
 
Maruša in Adrian 5. v Qingdau
Svetovni pokal v Qingdau – ženske, do 48 kg: 1. Krasniqi (Kos), 2. Ganbaatar (Mong), 3. Clement (Fra) in Dolgova (Rus), 5. M. Štangar (Slo); do 52 kg: 1. Šišime (Jap), 2. Buchard, 3. Gneto (obe Fra) in Keldijorova (Uzb) ... A. Štangar (Slo) – brez uvrstitve; do 57 kg: 1. Kim (S. Kor), 2. Tamaoki (Jap), 3. Klimkait (Kan) in Monteiro (Por) ... Kajzer (Slo) – brez uvrstitve; moški, do 66 kg: 1. Lombardo (Ita), 2. Ganbold (Mong), 3. Margvelašvili (Gru) in Jondonperenlei (Mong), 5. Gomboc (Slo).