Zeke Upshaw tretji Američan pri Heliosu

Trener Gregor Hafnar: Veseli me, da bo na igralnem položaju 2 nastopal višji košarkar, ki je predvsem odličen napadalec.

Objavljeno
03. september 2014 09.12
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Domžale - Tretji ameriški izbranec s pripravljalnega kampa slovenskega košarkarskega prvoligaša Helios Suns je 23-letni in 198 centimetrov visoki Zeke Upshaw, ki je učinkovit v napadu in se dobro znajde na več igralnih položajih. Mladenič sicer prihaja iz Chicaga, po srednji šoli se je vpisal na cenjeni Illinois State, kjer pa v štirih letih kljub zavzetemu treningu ni dobil prave priložnosti, zato se je odočil za selitev na Hofstro. To je bil zadetek v polno, saj je v novi sredini prevzel vlogo vodje ekipe in sezono končal kot najboljši strelec celotne konference CAA. V minuli sezoni je povprečno na dvoboj prispeval 20 točk, pet skokov in dve asistenci.

»Veseli me, da bo na igralnem položaju 2 nastopal višji košarkar, ki je predvsem odličen napadalec in lahko postane strah in trepet nasprotnikovih branilcev. Kot vse kaže, se bo odlično ujel v novem okolju in s preostalimi igralci,« je prepričan trener Gregor Hafnar, ki bo predvidoma jutri dobil v kader še enega ameriškega centra. Že pred Upshawom sta Domžalčanom zvestobo obljubila tudi Kyle Casey in Austin Bragg.