Zelo pomembna zmaga Sama Petjeta v Linzu

Metliški borec Samo Petje po soglasni sodniški odločitvi premagal nizozemskega Uzbekistanca Zahirja Zairova.

Objavljeno
24. september 2016 02.10
Kickbox
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Linz - Samo Petje, najboljši slovenski borec po pravilih K1, je dosegel izjemno pomembno zmago, potem ko je na 26. prireditvi hrvaškega združenja Final Fight Championship (FFC) v Avstriji po točkah premagal Zahirja Zairova. Toda 24-letni Metličan se je moral za uspeh zelo potruditi, saj se je Uzbekistanec, ki se bori za Nizozemsko, izkazal za izjemno čvrstega tekmeca.

V uvodni rundi obračuna do 70 kilogramov je Petje nadziral potek dvoboja. Zairov, ki je šele pred tremi dnevi vskočil namesto Lea Zulića (nemški Hrvat je tik pred zdajci odpovedal nastop v Linzu), je poskušal z nasprotnimi napadi, ki pa niso bili pretirano nevarni. Nevarnejši so bili tisti, ki jih je v drugi polovici druge runde sprožil v Belokrajčevo telo. V zadnji tretji rundi je Petje spet prevzel pobudo v svoje roke in na koncu zanesljivo zmagal, za zelo dobro predstavo pa sta oba borca prejela glasen aplavz gledalcev.

Z 31. zmago (v statistiki ima še en neodločen izid in 6 porazov) je Samo naredil velik korak na poti vrnitve na vrh združenja FFC in vnovične osvojitve tega pasu, ki ga je 19. februarja letos v Atenah izgubil po porazu proti Grku Meletisu Kakoumpavasu.