Žgank najboljši v Tunisu

Slovenski judoist Mihael Žgank je zmagal na tekmi svetovnega pokala v Tunisu, Jesenko Četić in Anka Pogačnik sta osvojila 3. mesti.

Objavljeno
17. januar 2016 18.48
G. L.
G. L.

Tunis - Slovenski judoist Mihael Žgank je na tekmi svetovnega pokala v Tunisu zmagal v kategoriji do 90 kilogramov, v kateri je njegov uspeh s tretjim mestom dopolnil Jesenko Četić. Na tretjo stopničko je med borkami do 70 kg stopila še Anka Pogačnik.

Najbolj prepričljiv je bil Žgank, ki je na poti do finala kar dvakrat zmagal z iponom in si priboril zaključni boj s Francozom Nicolasom Brissonom, ki je pred tem ugnal tudi Četića. Finale je po točkah pripadel Žganku, ki se mu je na stopničkah pridružil še Četić; ta je v borbi za tretje mesto prekosil Maročana Imada Abdellaouija.

Za razliko od Žganka in Četića, ki sta uvodne tri borbe dobila, se je Pogačnikova do kolajne dokopala prek repešaža. V njem je ugnala Avstralko Aoife Coughlan, v borbi za bron pa še Francozinjo Margaux Pinot.

Omenjena slovenska trojica je v Tuniziji tako nadaljevala sobotne uspehe slovenskih judoistov, ko so na oder za zmagovalce stopili kar štirje. Martin Hojak je zmagal med borci do 73 kg, Kristina Vršič je bila med borkami do 48 kg druga, Adrian Gomboc (do 66 kg) in Matjaž Trbovc (do 60 kg) pa tretja.