Zhou: Halo mi je rešil glavo

Kitajski voznik formule 1 Zhou Guanyu je čudežno brez prask preživel hudo nesrečo v Silverstonu. Carlos Sainz pohvalil FIA.
Fotografija: Alfa Romeo se je prevrnila po trku z Georgeom Russllom. FOTO: Ben Stansall/AFP
Odpri galerijo
Alfa Romeo se je prevrnila po trku z Georgeom Russllom. FOTO: Ben Stansall/AFP

Ko so v formuli 1 pred štirimi leti uvedli obvezen varnostni sistem halo, ki ščiti glavo voznika, so se mnogi zmrdovali, češ da kvari izgled dirkalnikov. Od takrat je novost rešila že več življenj.

Zhou Guanyu je imel veliko srečo v nesreči. FOTO: Ben Stansall/AFP
Zhou Guanyu je imel veliko srečo v nesreči. FOTO: Ben Stansall/AFP

Kitajski dirkač Zhou Guanyu je haloju pripisal največ zaslug, da jo je srečno odnesel po hudi nesreči v prvem krogu nedeljske dirke v Silverstonu, ko se je njegova alfa po trku z mercedesom Georgea Russla prevrnila, drsela po asfaltu in pesku ter silovito trčila v ogrado. Malo je manjkalo, pa bi pristala med gledalci.

Prvega kitajskega voznika v F1 so nekaj časa reševali iz kabine in ga potem odpeljali na pregled v bolnišnico. Od tam je 23-letnik po twitterju sporočil: »Dobro sem. Halo me je rešil. Hvala vsem za prijazna sporočila.«

Zhou Guanyu je novinec v F1. FOTO: Ben Stansall/AFP
Zhou Guanyu je novinec v F1. FOTO: Ben Stansall/AFP

Carlos Sainz se je po prvi zmagi v karieri spomnil tudi na novinca. »Neverjetno, da je ven prišel brez poškodb. Včasih smo kritični do FIA, toda moramo priznati, da je storila veliko za našo varnost.«

Preberite še:

Komentarji: