Žiga Štern se seli v Tours

Slovenski odbojkarski reprezentant in četrti najučinkovitejši igralec minule sezone lige prvakov zapušča vrste ACH Volleyja.

Objavljeno
17. julij 2017 17.48
J. P.
J. P.

Ljubljana - Še zadnja neznanka v igralskem kadru odbojkarskega državnega prvaka ACH Volleyja je dobila odgovor: najboljši igralec minule ligaške sezone, 23-letni in 193 centimetrov visoki učinkoviti sprejemalec Žiga Štern, zapušča vrste ljubljanskega kolektiva in se seli v Francijo k Toursu, ki se zdi zanj idealna rešitev, saj gre po eni strani za mednarodno ugleden in trofejen kolektiv z dolgoletnimi izkušnjami iz lige prvakov, po drugi strani pa bo Žiga v njem zagotovo dobival izdatno minutažo.

Odbojkarski biser iz Slovenske Bistrice, tudi reprezentant, je z zmagovalcem minule sezone evropskega pokala CEV podpisal enoletno pogodbo, zanj pa bo to prvi klub na tujem. Preden je pred začetkom minule sezone vstopil v zmajevo gnezdo in bil z ACH Volleyjem celo četrti najučinkovitejši igralec lige prvakov, je tri leta nosil majico Calcita Volleyballa, pred tem pa je nase opozarjal v vrstah domačega Svita. Pri Toursu so v njem našli zamenjavo za kanadskega reprezentanta Rileyja Barnesa, ki je odšel v Rusijo.