Zimski praznični dremež ne bo uspaval športnikov

Božič je pred vrati, za praznične presežke se bodo trudili alpski smučarji, košarkarji, hokejisti.
Fotografija: Štefan Hadalin bo večerno slalomiral v Madonni di Campiglio. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Štefan Hadalin bo večerno slalomiral v Madonni di Campiglio. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Svetovno prvenstvo v nogometu smo torej spravili pod streho, pod streho pa ne bomo spravili zimskih športov, pri katerih se tekmuje na prostem. Božični čas je vse bliže, kaj si bodo športniki in športnice zaželeli za darilo na tekmovanjih, ki bodo ta teden? No, alpski smučarji bodo nastopili tudi v ponedeljek, 19. decembra. V italijanski Alti Badii bo še drugi moški veleslalom, prvi tek bo ob 10. uri, drugi ob 13.30. Slovenski košarkarji se bodo trudili v ligi ABA 2 na Zlatiborju (6. kolo: Sloga – GGD Šenčur ob 15. uri, Krka – Široki ob 18.).

Regionalci na delu

Torek, 20. decembra, se bo športno začel že ponoči, ob 2. uri bo dvoboj lige NBA med košarkarji Minnesote in Dallasa Luke Dončića. V ligi ABA 2 Helios Suns ob 15. uri izziva Spars Ilidžo. Še ena regionalna liga bo dejavna, hokejisti SŽ Olimpije v ICEHL gostujejo pri Black Wings v Linzu (19.15).

Olimpija pri vodilnem Bourgu

V sredo, 21. decembra, košarkarje Cedevite Olimpije čaka še ena težka naloga v evropskem pokalu. V 9. kolu bodo ob 19.30 gostovali pri vodilnem moštvu skupine A, francoskem klubu JL Bourg. Šenčur se bo v ligi ABA 2 ob 21. uri v 7. kolu srečal s Podgorico. Že v noči na sredo Chicago z Goranom Dragićem v ligi NBA ob 1.30 gostuje v nekdanjem Dragićevem Miamiju, ob 4. uri Denver Vlatka Čančarja pričakuje Memphis. Ob 17. uri bo v Planici državno prvenstvo v smučarskih skokih. Hokej? SIJ Acroni Jesenice bodo nove točke alpske lige iskale v Kitzbühlu (19.30), že ponoči ob 4.30 Anže Kopitar s Kralji iz Los Angelesa igra proti Anaheimu.

Edo Murić in soigralci iz Cedevite Olimpije v evropskem pokalu nujno potrebujejo novo zmago. FOTO: ABA
Edo Murić in soigralci iz Cedevite Olimpije v evropskem pokalu nujno potrebujejo novo zmago. FOTO: ABA

Znamenita Madonna

Zimski športi niso padli v zimski spanec. V četrtek, 22. decembra, bo znameniti večerni slalom za alpske smučarje v Madonni di Campiglio. Prvi tek ob 17.45, drugič bodo med vratci smučali ob 20.45. Dončića (Dallas) v noči na četrtek v NBA ob 2. uri spet čaka Minnesota, pol ure prej svojo tekmo s Chicagom začne Dragić, tekmec je Atlanta. Krko v 7. kolu regionalne lige drugega razreda ob 21. uri pričakuje ekipa košarkarjev Osijeka. Regionalni bodo tudi hokejisti Olimpije, gostujejo (19.15) v Mozartovem Salzburgu.

Praznični čas

Bolj se bližamo božiču, manj športa je. Tudi športniki in športnice morajo preživeti praznični čas z družinami. V petek, 23. decembra, bo Helios Suns v košarkarski ligi ABA 2 ob 18. uri meril moči s Pelisterjem iz Bitole. V noči na petek Los Angeles Kings s Kopitarjem na čelu ob 4.30 čaka obračun s Calgaryjem.

Božič v ZDA

V ZDA bodo športno dejavni v soboto, 24. decembra. Časovnica v noči na soboto je New York – Chicago ob 1.30, Houston – Dallas ob 2. uri in ob 3. Denver – Portland. LA Kings ob 3.30 gostujejo pri hokejistih Arizone.

Dončić proti Jezernikom

V nedeljo, 25. decembra, Dallasovi košarkarji ob 20.30 gostijo Los Angeles Lakers.

Komentarji: