Zimzeleni Škorc se vrača na parket v rodnih Hočah

Novi slovenski moški odbojkarski prvoligaš Hoče bo v novo sezono štartal močno okrepljen, tudi z dvema tujcema.

Objavljeno
30. september 2016 08.57
J. P.
J. P.

Hoče - Novi slovenski moški odbojkarski prvoligaš Hoče bo v novo sezono štartal močno okrepljen. Po dovčerajšnjem podajalcu Maribora Nejcu Zidarju sta igralski kader, ki ga bo kot trener vodil Aleš Andlovič, ojačala še dva srbska igralca - sprejemalec Miomir Crnjanski in korektor Branislav Radović. Prvi, star 27 let, je minulo sezono igral na Cipru in pred tem dolga leta v srbskem prvoligaškem tekmovanju, drugi, dve leti mlajši, pa je nazadnje nosil majico Novega Pazarja in se z njim uvrstil v polfinale srbskega prvenstva. Skozi izhodna vrata hoškega kluba sta odšla podajalec Urh Port, ki se je preselil k SIP Šempetru, in Tadej Boženk, ki bo odslej pri ACH Volleyju pomočnik trenerja Zorana Kedačiča.

Zadnja okrepitev igralskega kadra pa je tudi najbolj zveneča: po enoletni odsotnosti s parketov, ko se je povsem posvetil trenerski vlogi pri ženskem podprvaku Novi KBM Branik, se namreč v pogon vrača zimzeleni neuničljivi 42-letni libero, dolgoletni reprezentant Sebastijan Škorc, ki je v preteklosti branil barve ACH Volleyja in nazadnje Maribora, izkušnje v tujini pa si je nabiral tudi z dvema udeležencema lige prvakov, francoskim Paris Volleyjem in črnogorsko Budvansko rivijero. V novi sezoni bo nastopal v dvojni vlogi: kot igralec Hoč in profesionalni trener ženske mariborske zasedbe.

»Vračam se na 'kraj zločina', kjer sem naredil prve odbojkarske korake, tedaj še na odbojkarskem igrišču pri hoški trgovini, skoraj dobesedno na domačem dvorišču. Ostajam pa tudi trener Nove KBM Branik, ob tej priložnosti se direktorju Mitji Koželju in vodstvu kluba zahvaljujem za razumevanje, da želim matičnemu klubu vrniti in pomagati, ka(ko)r je on meni pred 26 leti, ko sem zapuščal domači kraj in začenjal profesionalno pot. Zgodba me je prepričala, okolje, dvorana, gledalci - verjamem, da lahko s skupnimi močmi dosežemo zastavljene cilje. Z izkušnjami in znanjem lahko tem mladim igralcem pomagam pri razvoju,« poudarja Škorc, ki se bo že v uvodnem kolu, 8. oktobra ob 19. uri, v Hočah pomeril ravno proti nekdanjemu delodajalcu Mariboru.

»Zadovoljni smo, da smo v svoje vrste zvabili izkušenega, a obenem izjemno kakovostnega prostega igralca, ki bo veliko doprinesel naši mladi ekipi. Fantje zavzeto trenirajo že od začetka avgusta, ta konec tedna jih čaka tudi močan mednarodni turnir v francoskem Orangeu. Naš osnovni cilj ostaja neposredni obstanek med elito, kar je za prvo leto zadosti visoko postavljena letvica,« pa poudarja trener Aleš Andlovič.