Žnidarčič dopolnil slovenski praznik v Pirenejih

Izkušeni kajakaš je ubranil naslov svetovnega prvaka v šprintu na divjih vodah.

Objavljeno
28. september 2019 19.14
Posodobljeno
28. september 2019 19.14
Nejc Žnidarčič ni bil zadovoljen s svojim veslanjem, s kolajno pač. FOTO; Nina Jelenc/KZS
Seu d'Urgellom – Pičla stotinka sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem je kajakašu Nejcu Žnidarčiču zagotovila obrambo naslova svetovnega prvaka v šprintu na divjih vodah, s katero je dodatno obogatil imenitni slovenski dan po zlati kolajni Eve Terčelj in bronu Luke Božiča v slalomu. Izkušeni zbiralec odličij je z najmanjšim možnim naskokom ugnal falango treh francoskih izzivalcev, ki so se zvrstili za njim. Peto mesto je pripadlo Anžetu Urankarju, ki je z Žnidarčičem in s Simonom Ovnom tvoril zmagovito trojico na sredini moštveni tekmi kajakašev.

image
Stari-novi svetovni prvak je prešerno proslavil navijače. FOTO: Nina Jelenc/kzs


»Zgledovati smo se želeli po slalomistih, rekli smo si, da moramo tudi mi dopolniti njihove uspehe. Moj cilj je bil jasen: četrti naslov svetovnega prvaka, s katerim bi ostal neporažen v celotni sezoni. Še nikoli nisem prišel tako tesno do prvega mesta in tudi tokrat bi raje videl, da bi bila razlika večja, saj sem vse letošnje tekme dobil z vsaj sekundo naskoka. Tudi z mojim veslanjem nisem zadovoljen, v spodnjem delu proge sem naredil napako, po kateri se mi je vse podrlo, mislil sem, da je vsega konec. Bil sem že obupan, a me je rešila stotinka. Zmagi pa ne bom gledal v zobe, čez nekaj let se nihče ne bo spomnil, kako sem prišel do nje,« je po tekmi dejal 35-letni Žnidarčič, nenadkriljivi mojster v tej neolimpijski disciplini kajakaštva,

Naslov svetovnega prvaka je pri kanuistih neuspešno branil Blaž Cof, saj mu proga nikakor ni ustrezala.
 

Šprint na divjih vodah

K-1 moški: 1. Žnidarčič (Slo) 53,93, 2. Bouvet +0,01, 3. Moret (oba Fra) 0,17, 5. Urankar 0,85, 6. Novak 0,94, 8. Oven (vsi Slo) 1,10.
C-1: 1. Lapointe (Fra) 58,02, 2. Rolenc +0,44, 3. Slanina (oba Češ) 0,89, 9. Cof (Slo) 3,31.