Euro 2016: najlepšo mojstrovino je zabil Madžar Gera (VIDEO)

V izboru so bili ob zveznem igralcu Ferencvarosa še Xherdan Shaqiri, Eder, Hal Robson-Kanu in Cristiano Ronaldo.

Objavljeno
14. julij 2016 08.54
SOCCER-EURO-HUN-POR/
J. P.
J. P.

Pariz - Madžarska nogometna reprezentanca je na nedavnem evropskem prvenstvu v Franciji tretjič nastopila med elito stare celine (vendar prvič po davnem letu 1972), njena pot pa se je končala na prvi stopnički izločilnih bojev, v osmini finala, ko jo je zelo prepričljivo - s kar 4:0 - odpravila Belgija. Vseeno je, vsaj v skupinskem delu, pustila zelo všečen vtis.

Boje v skupini F je celo končala kot najboljša reprezentanca z eno zmago (2:0 nad Avstrijo) in dvema neodločenima izidoma (1:1 z Islandijo in 3:3 s Portugalsko), še posebej razburljiv pa je bil dvoboj s poznejšimi evropskimi prvaki Portugalci, na katerem so gledalci videli drugo največje število zadetkov na turnirju - kar šest (več, sedem, jih je padlo zgolj ob četrtfinalni zmagi gostiteljev s 5:2 nad Islandci).

In prvega od njih je v 19. minuti zabil prekaljeni 37-letni zvezni igralec Ferencvarosa Zoltan Gera, njegovo mojstrovino pa so v posebni anketi Evropske nogometne zveze (UEFA) prepričljivo, s kar 32 odstotki vseh glasov (oddanih jih je bilo blizu 150.000), izbrali za najlepši gol prvenstva. V izboru je opravil tudi s Xherdanom Shaqirijem, Edrom, Halom Robson-Kanujem in Cristianom Ronaldom.

Spomnimo: odbita žoga je krepko izven kazenskega prostora našla Gero, ki jo je najprej lepo zaustavil s telesom, jo spustil na tla, počakal, da je rahlo odskočila, nato pa močno sprožil in ji mimo številnih nog našel pot v mrežo, tekmečev vratar Rui Patricio je bil povsem brez moči. To je bil tudi veteranov edini zadetek na letošnjem euru.