Aho z dvema goloma pokopal upe Plenilcev

Hokejisti Caroline in Colorada v uvodnem krogu končnice NHL vodijo že z 2:0 v zmagah.
Fotografija: Finski zvezdnik Sebastian Aho se je tokrat proti Nashvillu veselil dveh golov. FOTO: Jared C. Tilton/AFP
Odpri galerijo
Finski zvezdnik Sebastian Aho se je tokrat proti Nashvillu veselil dveh golov. FOTO: Jared C. Tilton/AFP

Hokejisti moštev Carolina Hurricanes in Colorado Avalanche v uvodnem krogu končnice NHL vodijo že z 2:0 v zmagah. Orkani so drugo tekmo z igralci kluba Nashville Predators dobili s 3:0 (1:0, 0:0, 2:0), Plaz pa je v drugo zasul St. Louis Blues s 6:3 (2:0, 1:1, 3:2).

Toda za nova uspeha so se morali oboji potruditi bolj, kot kažeta izida. Carolina je namreč drugi zadetek na tekmi dosegla šele 53 sekund pred koncem, ko je še drugič v polno zadel finski zvezdnik Sebastian Aho. Zmago Orkanov je potrdil Kanadčan Warren Foegele, ki je pičlih 25 sekund pozneje postavil končni izid.

Colorado, ki je po dveh golih finskega reprezentanta Joonasa Donskoija in enem Kanadčana Nathana MacKinnona v 24. minuti vodil že s 3:0, si je dva zadetka prednosti (5:3) znova priigral šele v 58. minuti, ko je natančno meril Američan Brandon Saad. Za prvega zvezdnika večera so izbrali MacKinnona, ki je zablestel s trojčkom golov. Za ekipo iz St. Louisa, ki se je med tekmo približala na 2:3 in 3:4, so v polno zadeli Kanadčani Sammy Blais, Brayden Schenn in Mike Hoffman.

Nathan MacKinnon je zablestel s trojčkom golov. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports
Nathan MacKinnon je zablestel s trojčkom golov. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports


Kosmatinci znova srečnejši po podaljšku


Druge zmage so se veselili tudi hokejisti moštva Boston Bruins, ki so po podaljšku s 3:2 (0:0, 1:2, 1:0; 1:0) strli odpor tekmecev iz kluba Washington Capitals in v zmagah prešli v vodstvo z 2:1. Zlati gol je v 86. minuti tekme (oziroma v 26. minuti dodatnega dela) zabil Amedričan Craig Smith. Pred tem sta bila za Boston strelca Kanadčana Taylor Hall in Brad Marchand, za Washington pa Rus Aleksandr Ovečkin in Američan Nic Dowd.

Winnipeg Jets po uspehu v gosteh s 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) proti igralcem zasedbe Edmonton Oilers vodijo z 1:0. Gostitelji so sicer začeli bolje in se v 29. minuti po zaslugi Finca Jesseja Puljujärvija veselili vodstva z 1:0. Toda veselje Naftarjev ni trajalo dolgo, saj so Reaktivci z golom Američana Tuckerja Poolmana izenačili že tri minute pozneje, v zadnji tretjini pa z zadetki njegovih rojakov Dominica Toninata, Kyla Connorja in Blaka Wheelerja prišli do pomembne zmage.

Komentarji: