Savolainen bo pomagal hokejistom SŽ Olimpije

Glavni trener ljubljanskega kluba spet Gregor Polončič, njegov pomočnik pa Matic Kralj.
Fotografija: Finski strokovnjak Kari Savolainen bo svoje bogato znanje prenašal na strokovno vodstvo in hokejiste SŽ Olimpije. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Finski strokovnjak Kari Savolainen bo svoje bogato znanje prenašal na strokovno vodstvo in hokejiste SŽ Olimpije. FOTO: Uroš Hočevar

Kakor so vodilni možje iz SŽ Olimpije sporočili na videokonferenci, bo novi glavni trener ljubljanskih hokejistov Gregor Polončič, ki je od septembra začasno vodil moštvo. Njegov pomočnik bo Matic Kralj. Kot svetovalec bo »zmajem« pomagal tudi finski strokovnjak Kari Savolainen.

Vodstvo SŽ Olimpije se je 19. septembra po bolečem porazu z Jesenicami razšlo s trenerjem Ivom Janom. Odtlej je je člansko ekipo vodil Polončič, ki je zdaj prevzel vlogo glavnega trenerja. Savolainen bo po novem pri Olimpiji vodja stroke in razvoja ljubljanskega hokeja ter obenem tudi glavni svetovalec klubske uprave.
image_alt
Savolainen bi bil lahko med risi in tudi med zmaji


»Kari Savolainen bo pri nas zadolžen tako za razvoj članov kot tudi za vse ekipe od mladinske kategorije navzdol,« je razkril Miha Butara, predsednik SŽ Olimpije. Glede usode naslednje tekme Ljubljančanov, ki bi morali v četrtek odigrati še zadnjo tekmo 1. dela alpske lige z Linzem, se bodo pri SŽ Olimpiji odločili v naslednjih 48 urah. Znano je, da je bil na nedeljskem testiranju na novi koronavirus pozitiven eden od hokejistov moštva, ki je v samoosamitvi.
image_alt
Gregor Polončič dobil ukor Olimpije po izpadu pred TV kamero


V soboto se bo začel redni del alpske lige, ko bodo vsa moštva igrala po ligaškem sistemu z vsemi in bodo osvajali točke za vsako posebej. Za zdaj bo vse potekalo normalno, poudarjajo v ljubljanskem klubu, v katerem dodajajo, da imajo znotraj vodstva alpske lige pripravljenih več različnih scenarijev za morebitne spremembe glede pandemije bolezni covid-19.

Komentarji: