Nemci po požaru v Helsinkih po hudem boju strli odpor Dancev

Čeprav so prireditelji svetovnega prvenstva v hokeju na ledu hitro pogasili ogenj, se je popoldanska tekma v finski metropoli začela z dveurno zamudo.
Fotografija: Nemški hokejisti so takole pred dvorano čakali na začetek tekme v Helsinkih. FOTO: Jussi Nukari/AFP
Odpri galerijo
Nemški hokejisti so takole pred dvorano čakali na začetek tekme v Helsinkih. FOTO: Jussi Nukari/AFP

Ameriški hokejisti so v prvi današnji tekmi na svetovnem prvenstvu elitne skupine A na Finskem potrdili vlogo favoritov in na koncu zanesljivo s 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) premagali Britance. Toda dolgo so lomili odpor Otočanov, preden so ga tudi zlomili.

Izbrana vrsta ZDA je namreč v Tampereju potrebovala skoraj polovico tekme, da je prešla v vodstvo. Na prvi gol so morali namreč Američani čakati vse do 29. minute, ko je v polno zadel Ben Meyers. V zadnji tretjini je nato zmago z dvema zadetkoma potrdil Kieffer Bellows (41. in 44.), ki so ga razglasili za najboljšega igralca reprezentance ZDA.

Američani so se morali zelo potruditi za zmago nad Britanci. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP
Američani so se morali zelo potruditi za zmago nad Britanci. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP

Drugi dvoboj dneva med Dansko in Nemčijo se je v Helsinkih začel s skoraj dvema urama zamude. Povzročil jo je požarni alarm, zaradi katerega so morali izprazniti celotno dvorano. Na srečo je šlo le za manjši požar, ki so ga prireditelji hitro pogasili. V izenačeni tekmi so bili nato za odtenek boljši Nemci, ki so se veselili tesne zmage z 1:0 (0:0, 1:0, 1:0). Edini gol je v 33. minuti zabil Marc Michaelis.

V prvi večerni tekmi so Čehi s 5:1 (5:0, 0:0, 0:1) v Tampereju odpravili Latvijce. Za zmagovalce, ki so vseh pet zadetkov dosegli že v uvodni tretjini, so bili natančni Radim Zohorna (5.), Roman Červenka (5.), Michael Špaček (7.), Tomaš Hertl (17.) in David Pastrnak (19.), častni gol za Latvijce pa je zabil Arturs Kulda (42.).

Dylan Cozens (na sredini) je zablestel s trojčkom golov. FOTO: Jussi Nukari/AFP
Dylan Cozens (na sredini) je zablestel s trojčkom golov. FOTO: Jussi Nukari/AFP

V zadnjem dvoboju dneva, ki se je zaradi popoldanskega požara začel z enourno zamudo, so bili Kanadčani s 6:3 (3:2, 1:0, 2:1) boljši od Kazahstancev. S trojčkom zadetkom je zablestel Dylan Cozens (4., 52. in 59.).

Za branilce lovorike so bili uspešni še Drake Batherson (15.), Adam Lowry (18.) in Damon Severson (33.), strelci za poražence, ki so vodili z 1:0 in 2:1, pa so bili Jegor Petuhov (3.), Arkadi Šestakov (13.) in Kiril Savickij (48.).

Preberite še:

Komentarji: