Anaheim končal niz porazov pri Kopitarju in LA Kings

V šestem porazu LA Kings je edini gol dosegel 19-letni Uzbekistanec Artur Kalijev.
Fotografija: Niti izjemni vratar Los Angeles Kings Calvin Petersen ni zmogel preprečiti poraza v mestnem derbiju, na katerem Anže Kopitar ni dosegel točke. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Niti izjemni vratar Los Angeles Kings Calvin Petersen ni zmogel preprečiti poraza v mestnem derbiju, na katerem Anže Kopitar ni dosegel točke. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports

Hokejisti LA Kings so v NHL izgubili še šestič, četrtič že po rednem delu tekme. V mestnem derbiju okrožja Los Angeles so z 1:3 izgubili proti Anaheimu. Kralje je reševal vratar Calvin Petersen, ki je ubranil kar 40 strelov, a jih na koncu ni mogel rešiti.

Edini gol na tekmi za kralje je prispeval Artur Kalijev, 19-letnik iz Taškenta v Uzbekistanu z ameriškim državljanstvom, ki je zadel v svojem debiju v ligi NHL. Kralji so Kalijeva izbrali kot drugi izbor na naboru pred dvema letoma.

Postal je 21. igralec kraljev, ki je zadel v prvencu v elitnem prvenstvu. Kalijev je drugi najmlajši najstnik (19 let, 221 dni), ki je debitiral z golom. Prvo mesto še vedno drži slovenski hokejski as Anže Kopitar (19 let, 43 dni), ki je debitiral z golom 6. oktobra 2006.

Anaheim je bil veliko podjetnejši, kar kaže statistika strelov na vrata. Vratar Anaheima John Gibson je zbral polovico manj obramb (20) kot njegov tekmec na nasprotni strani.

Nicolas Deslauriers je za Anaheim prispeval gol in podajo. Danton Heinen pa je že v 11. minuti priigral Aneheimu vodstvo z 1:0. David Backes je za 2:0 zadel v 21. minuti. Anaheim je prekinil niz treh porazov v gosteh pri kraljih v dvorani Staples Center.

Komentarji: