Ankerst spet na Jesenicah

Poleg izkušenih Hebarja, Tavžlja in Brusa se bo mladi rod lahko učil še od Ankersta.
Fotografija: Jaka Ankerst (desno) je za Jesenice že igral. Pravi, da se bodo vsi trudili kazati atraktivno igro in upa, da bo ta všeč tudi navijačem. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Jaka Ankerst (desno) je za Jesenice že igral. Pravi, da se bodo vsi trudili kazati atraktivno igro in upa, da bo ta všeč tudi navijačem. FOTO: Roman Šipić

Hokejski klub SIJ Acroni Jesenice je okrepil Jaka Ankerst. Trener Mitja Šivic je pred kratkim izrazil željo, da bi mladi ekipi rad dodal nekaj izkušenejših igralcev, od katerih se bo učil mladi rod. Poleg Andreja Hebarja, Andreja Tavžlja in Mihe Brusa bo imel sedaj na voljo tudi Ankersta. Ta je stari znanec Jesenic, saj je nekaj tekem v dvorani Podmežakla že odigral.

V sezoni 2011/2012 se je za Jeseničane dokazoval v EBEL, v 2015/2016 je pred odhodom v Francijo v ligi INL odigral tri tekme, decembra 2016 pa se je Železarjem pridružil še v alpski hokejski ligi. V isti sezoni je z njimi slavil tudi naslov državnega prvaka.


"Vsi vemo, kaj pomeni hokej na Jesenicah"


V tujini se je uveljavil predvsem v Franciji, nosil je dres Briancona, Amiensa, v zadnjih dveh sezonah pa je bil član Lyona, njegov trener je bil ravno Šivic. V sezoni 2014/2015 je z Brianconom sodeloval tudi v hokejski ligi prvakov, na štirih tekmah je prispeval eno podajo.

“Zdi se mi, da bo letošnja sezona velik izziv tako za klub kot zame. V ekipi bo veliko mladih, perspektivnih igralcev, ki bodo skupaj z nami izkušenejšimi tvorili zanimivo celoto. Všeč mi je to, saj morda na papirju ne delujemo tako suvereno, kar nam daje še dodaten zagon za dokazovanje. Verjamem, da nas bo trener, ki ga poznam že iz preteklih dveh let, znal pripraviti in voditi skozi sezono. Vsi vemo, kaj pomeni hokej na Jesenicah, zato upam, da bomo na vsaki tekmi prikazovali atraktivno igro, ki bo všeč tudi našim navijačem,” je razmišljal napadalec Ankerst.

Komentarji: