Antoine Bonvalot nazaj na francoski led

Hokejski vratar iz Francije je zapustil jeseniško moštvo in bo poslej spet branil v domovini.

Objavljeno
07. april 2020 18.09
Posodobljeno
07. april 2020 18.09
Za akterje vodilnih dveh slovenskih hokejskih klubov, med katerimi je bil tudi francoski vratar Antoine Benvalot, se je sezona končala brez izločilnih bojev in odločitve o prvaku AHL in DP. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Jesenice - Med sestavljanjem moštva za novo sezono so v jeseniškem hokejskem taboru ostali brez zanesljivega francoskega vratarja Antoina Bonvalota. Odločil se je za vrnitev v domovino, poslej bo branil za moštvo iz Angleta v baskovskem delu Francije, ki  nastopa v najvišjem kakovostnem razredu.

V Podmežakli si ga bodo ohranili v lepem spominu, moštvo je okrepil po zaslugi trenerja Mitje Šivica, saj je slednji po 12 letih v Franciji zelo dobro poznal hokejsko sceno v tej deželi, ob okrevanju po zadnji poškodbi pa se je ta 26-letni čuvaj mreže pripravljal na nastope v končnici AHL ter DP. Vendar tega zaradi predčasnega konca sezone ni dočakal, zdaj pa je sprejel ponudbo iz domače lige, v kateri je že branil za Brest, Briançon in Grenoble.

Na Jesenicah sicer ostajajo s tremi vratarji, domačima Žigo Kogovškom in Urbanom Avsenikom ter obetavnim Bolgarom Ivanom Stojnovom, naslednji tedni bodo razkrili, če se bodo ob teh mladih adutih odločili še za koga od bolj izkušenih čuvajev mreže.