Anže Kopitar blizu novega mejnika

Nocoj bodo v Las Vegasu razglasili najboljše igralce sezone
Fotografija: Anže Kopitar je prestal imenitni redni del sezone v NHL.
FOTO: AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar je prestal imenitni redni del sezone v NHL. FOTO: AFP

Ljubljana – Vodilni slovenski hokejski as Anže Kopitar je za nekaj dni moral prekiniti tako počitnice kot tudi priprave za naslednjo sezono, saj se je z domačega Bleda vrnil na drugo stran Atlantika. Pričakovano je namreč med nominiranci slovesne razglasitve za nagrade po koncu sezone 2017/18 v NHL.
Izide bodo razglasili nocoj v Las Vegasu, po srednjeevropskem času po 2. uri v prihajajoči noči, naš zvezdnik pa je tokrat v elitni druščini treh kandidatov za najbolj cenjeno posamično lovoriko najboljšega igralca rednega dela sezone. Ob njem sta na tem seznamu še Nathan McKinnon (Colorado) in Taylor Hall (New Jersey). Poznavalci iz severnoameriških aren napovedujejo negotov boj, ni takšnega favorita, kot so bili nekateri posamezniki v prejšnjih letih, v primeru izbora pa bi Kopitar doživel novi izjemni mejnik na že tako veličastni športni poti. Obenem pa je 30-letni Slovenec kandidat tudi za najboljšega napadalca pri obrambnih nalogah. To lovoriko je leta 2016 že prejel, zdaj sta ob njem na seznamu še Patrice Bergeron (Boston) in Sean Couturier (Philadelphia).
V prihodnjih dneh se bo Kopitar vrnil v Slovenijo, javnosti bo spregovoril v prvem julijskem tednu, tik pred začetkom hokejske akademije, ki jo vnovič pripravlja skupaj z nekdanjim reprezentančnim kapetanom Tomažem Razingarjem. Prav takrat, torej v uvodnih julijskih dneh, pa bodo pri HZS uradno podpisali pogodbo z novim selektorjem Matjažem Kopitarjem.

Komentarji: