Anže Kopitar & Co. so si polomili zobe na sijajnem finskem vratarju

Kojoti iz Arizone na svojem ledu s 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) odpravili losangeleške Kralje.
Fotografija: Finski vratar Antti Raanta je bil nerešljiva uganka za Anžeta Kopitarja in njegove soigralce. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Finski vratar Antti Raanta je bil nerešljiva uganka za Anžeta Kopitarja in njegove soigralce. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Hokejisti moštva Los Angeles Kings so po treh zaporednih domačih zmagah ledeno ploskev spet zapustili sklonjenih glav, potem ko so v gosteh izgubili z Arizono Coyotes z 0:3 (0:2, 0:1, 0:0). Kralji so tako doživeli še trinajsti poraz, po katerem ostajajo prikovani na dno pacifiške skupine v NHL.

Kojoti so z zadetkom Američana Conorja Garlanda v vodstvo v četrti minuti, na 2:0 pa je enajst minut pozneje povišal njegov rojak Derek Stepan. Končni izid je že sredi druge tretjine s tretjim golom postavil Američan Jakob Chychrun. V domači zasedbi je bil izjemno razpoložen tudi finski vratar Antti Raanta, ki je ubranil vseh 31 strelov Kraljev in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je na ledu prebil dobrih 23 minut in v tem času proti sijajnemu Raanti sprožil tri strele. Američan v vratih Los Angelesa Jack Campbell je zbral 24 obramb.

V drugi tekmi večera v najmočnejši hokejski ligi na svetu so Washinton Capitals s 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) ugnali Anaheim Ducks.

 

Komentarji: