Anže Kopitar dobil zeleno luč za SP

Iz Los Angelesa so potrdili, da bo Anže Kopitar lahko pomagal slovenski reprezentanci v Kazahstanu v boju za preboj v elitno skupino. 
Fotografija: Anže Kopitar bo pomagal slovenski reprezentanci. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Anže Kopitar bo pomagal slovenski reprezentanci. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Iz Hokejske zveze Slovenije so danes sporočili, da so iz kluba Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings dobili pritrdilni odgovor na njihovo prošnjo, da bi se Kopitar pridružil reprezentančni akciji. Slovenski kapetan in tudi kapetan Kraljev iz Los Angelesa bo tako spet oblekel reprezentančni dres, možnosti slovenske reprezentance za vnovični preboj v elitno skupino pa bodo v Kazahstanu precej večje. 

Iz HZS so še sporočili, da naj bi se Kopitar reprezentanci pridružil v zadnjem tednu priprav na svetovno prvenstvo. Letos je Kopitar sezono zaključil že po rednem delu, Kralji so bili veliko razočaranje, zato bo vtis skušal popraviti na SP s Slovenijo.

»To gotovo ni sezona, ki bi si jo želeli. Pričakovali in upali smo na vse kaj drugega. Toda je končana za nas, nekaj olajšanja je sicer. Lepo je končati z zmago, s pozitivnimi notami, toda ne moramo pozabiti te sezone. Gotovo bomo o njej še razmišljali in se pripravili za boljšo naslednjo,« je po zadnji tekmi sezone dejal 31-letni Kopitar.

Svetovno prvenstvo divizije B bo v Nur Sultanu, bivši Astani, potekalo od 29. aprila do 5. maja. 

Komentarji: