Anže Kopitar in soigralci doživeli hladno prho pol minute pred koncem

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL doživeli nov poraz. V domači dvorani so s 4:5 izgubili proti Carolini.
Fotografija: Anže Kopitar in soigralci bodo dobili možnost za popravni izpit že danes. FOTO: Jayne Kamin-oncea/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar in soigralci bodo dobili možnost za popravni izpit že danes. FOTO: Jayne Kamin-oncea/Usa Today Sports

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doživeli nov poraz. V domači dvorani so s 4:5 izgubili proti Carolini, za katero je odločilni gol 34 sekund pred koncem dosegel Čeh Martin Nečas. Moštvi sta igrali v ritmu 1:1. Carolina je na tekmi petkrat povedla, Los Angeles je štirikrat izenačil, nazadnje v 59. minuti z golom Brendana Lemieuxa na 4:4, petič pa ekipi s Kalifornije to ni uspelo in izgubila je vsaj točko.

Nov izziv Kopitarjevih že v noči na ponedeljek

Anže Kopitar je v 13. minuti vpisal podajo ob golu Adriana Kempeja za 2:2, sam pa neuspešno poskusil z dvema streloma na gol. Velika prepreka za kralje je bil namreč nasprotni vratar Danec Frederik Andersen, ki je zbral kar 39 obramb, 20 v odločilni zadnji tretjini. Junaka zmage sta bila ob Nečasu Sebastian Aho in Derek Stepan, ki sta za Carolino dosegla po gol in podajo.

»Vedno je dobro, če zmagaš in veš, da bi lahko igral še veliko bolje. Iz svojih napak se moramo učiti, a najbolj pomembni sta točki,« je po tekmi povedal Finec Aho in nakazal, da je Carolini do zmage pomagala tudi športna sreča.

Za Los Angeles je dvakrat zadel Kempe, po enkrat pa Lemieux in Blake Lizotte. Kralje, ki so na zahodu na devetem mestu razpredelnice, čaka nov obračun že v ponedeljek ob 4.00 po našem času, ko v Los Angeles prihaja trenutno zadnja ekipa lige Arizona.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: