Anže Kopitar izenačil svoj najboljši dosežek v sezoni (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju v Edmontonu zadeli že v tretji minuti, nato pa izgubili s 4:8.
Fotografija: Anže Kopitar je bil podajalec pri prvih treh golih Kraljev. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je bil podajalec pri prvih treh golih Kraljev. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters

Edmonton – Slovenski hokejski as Anže Kopitar je sinoči izenačil svoj najboljši dosežek v tej sezoni lige NHL, četrtič se je namreč razveselil treh točk, tokrat treh podaj. Vendar pa njegov Los Angeles kljub temu ni nadaljeval zmagovalnega niza, ki je trajal tri tekme, temveč je s 4:8 pokleknil na gostovanju pred 18.347 gledalci v dvorani Rogers Place v Edmontonu. Gostitelji tako teoretično še ostajajo v igri za izločilnimi boji, za katerimi zaostajajo pet točk, medtem ko bodo Kralji redni del sezone končali na zadnjem mestu na razpredelnici zahodne konference.


Že po prvi tretjini 5:1


Sprva sicer ni dišalo po njihovem porazu, saj so že v tretji minuti prvi vodili po zaslugi Alexa Iafalla, kar pa je gostitelje podžgalo, da so že do konca uvodne tretjine do vrha napolnili njihovo mrežo, zadeli so kar petkrat, od tega trikrat Ryan Nugent-Hopkins. Niti v nadaljevanju se niso zaustavili, trojčka golov se je razveselil še Nemec Leon Draisaitl, ki je minuto in pol pred zadnjim piskom sirene tudi postavil končni izid z že 46. zadetkom v sezoni. Kopitar je asistiral pri prvih treh golih Kraljev, zadnjega pa je prispeval učinkoviti švedski novinec Carl Gundström.


Vsak četrti strel pretvorjen v gol


Hrušičan je zdaj pri 35 podajah in 56 točkah v sezoni, sinoči pa je na ledni ploskvi prebil nekoliko manj časa kot običajno, 18 minut, v tem času pa trikrat ogrel rokavice Mikka Koskinena, vendar pa uspešen ni bil. Naftarji so bili na drugi strani izjemno učinkoviti, saj so v gol pretvorili vsak četrti strel (razmerje 38:32 v korist poražencev). Zasedbo Los Angelesa zdaj nov izziv čaka v noči na petek, ko bodo šli še tretjič zapored na gostovanje, tokrat pri Vancouvru, ki mu po treh porazih zapovrstjo ravno tako slabo kaže na poti v končnico.
 

Preberite še:

Komentarji: