Anže Kopitar je imel zadnjo besedo

Kapetan hokejskega moštva Los Angeles Kings je 56 sekund pred koncem odločil zmagovalca dovoja proti Anaheimu.
Fotografija: Anže Kopitar je bil mož odločitve proti Anaheimu, s katerim se bodo LA Kings še tretjič v štirih dneh pomerili v nedeljo. FOTO: Harry How/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar je bil mož odločitve proti Anaheimu, s katerim se bodo LA Kings še tretjič v štirih dneh pomerili v nedeljo. FOTO: Harry How/AFP

Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh z 2:1 premagalo Anaheim Ducks, dvoboj pa je odločil kapetan gostov Anže Kopitar, ki je zadel 56 sekund pred koncem.

»Videl sem, da je Gibson oddrsal iz vrat, zato sem lahko šel mimo njega in tako prišel pred nebranjeno mrežo. Nocoj se nam je izšlo,« je v izjavi za uradno spletno stran lige dejal Kopitar. Dosegel je 997 točk v najmočnejši hokejski ligi ter ga le še tri ločijo od magične meje 1000.

Haydn Fleury je v šesti minuti tekme Anaheim povedel v vodstvo, na 1:1 je Lias Andersson izenačil v petnajsti minuti zadnje tretjine, ko je ugnal vratarja Johna Gibsona (23 obramb). Jonathan Quick je zbral 33 obramb za ekipo Kings, ki se je izognila četrtemu porazu na zadnjih petih tekmah.

Enega v tem nizu je doživela v noči na četrtek po slovenskem času, ko jo je v Los Angelesu premagal prav Anaheim. Ti dve ekipi se bosta ponovno pomerili v noči na nedeljo, prav tako v Anaheimu.

Preberite še:

Komentarji: