Anže Kopitar presegel mejo 900 točk: »Škoda le, da smo izgubili.« (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so v pretekli noči zabeležili četrti zaporedni in skupno deveti poraz sezone v severnoameriški hokejski ligi NHL.
Fotografija: Takole so se veselili gola Drew Doughty (8), Anže Kopitar (11) in Adrian Kempe (9). FOTO: USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Takole so se veselili gola Drew Doughty (8), Anže Kopitar (11) in Adrian Kempe (9). FOTO: USA TODAY Sports

Hokejisti Los Angeles Kings so v pretekli noči zabeležili četrti zaporedni in skupno deveti poraz sezone v severnoameriški hokejski ligi NHL. S 3:5 so na domačem ledu klonili proti Vancouver Canucks, slovenski hokejist Anže Kopitar je pri tem dvakrat podal za domače moštvo. Za goste je s hattrickom blestel Brock Boeser.

Dvaintridesetletni slovenski zvezdnik s svojo 901. točko v karieri in 13. v sezoni nadaljuje statistično gledano uspešen začetek sezone. Manj zadovoljen je lahko z izkupičkom svojega moštva, ki je s štirimi zmagami in devetimi porazi zdaj na dnu lestvice zahodne konference in mu grozi ponovitev lanske neuspešne sezone.


Los Angeles naslednjič na led v noči na nedeljo


Los Angeles je sicer že v 4. minuti tekme povedel, a nato prejel dva zadetka z igralcem manj v zadnjih treh minutah prve tretjine. V drugi mu je sicer uspelo poravnati izid, a je Boeser zadel še drugič na tekmi v 16. minuti te tretjine, takoj po začetku tretje pa dosegel hattrick za vodstvo dveh zadetkov. Vancouver je na tekmi dosegel kar štiri zadetke z igralcem več, vključno z obema v zadnji tretjini. To je bilo že tretjič letos, da so kralji nasprotniku dovolili vsaj tri zadetke z igralcem več.



Na težave z disciplino v obrambi je zato po tekmi opozoril trener Todd McLellan. "Toliko kazni si nikakor ne smemo privoščiti proti ekipi s takšno 'power play' igro in v času, ko ima naša obramba z igralcem manj toliko težav," je ocenil. Kopitar je s svojo prvo podajo na tekmi postal peti igralec v zgodovini kluba iz Los Angelesa z 900 doseženimi točkami, s čimer se je pridružil Marcelu Dionnu (1307), Lucu Robitailleju (1154), Davu Taylorju (1069) in Waynu Gretzkyju (918). "Vedel sem, da se približujem temu mejniku. Zdelo se mi je, da bi bilo lepo, če ga uspem doseči nocoj, žal pa je zdaj ob njem grenak priokus, saj smo zgubili," je dejal Hrušičan. Po zmagi je Vancouver s 17 točkami (8 zmagami, 3 porazi, 1 zmagi po podaljšku) na četrtem mestu Zahoda, kjer pa vodi še eno kanadsko moštvo, Edmonton. Ta je v pretekli noči gladko s 4:1 premagal Columbus Blue Jackets.

Anže Kopitar s svojo 901. točko v karieri in 13. v sezoni nadaljuje statistično gledano uspešen začetek sezone. FOTO: AFP
Anže Kopitar s svojo 901. točko v karieri in 13. v sezoni nadaljuje statistično gledano uspešen začetek sezone. FOTO: AFP


Na ostalih tekmah je odmevala strelska poslastica v New Jerseyu, kjer je domače moštvo proti Tampi ob začetku zadnje tretjine vodilo s 5:3, a na koncu v podaljšku s 6:7 izgubilo. Pri domači ekipi je Kyle Palmieri dosegel hattrick, pri gostih pa je bil z zadetkom v podaljšku glavni junak Tyler Johnson. Los Angeles bo naslednjič igral v noči na nedeljo, ko se bo na domačem ledu pomeril s Chicago Blackhawks.

Preberite še:

Komentarji: