Anže Kopitar v tekmovalni ritem v prvi polovici oktobra

Koledar za sezono 2021/22 v NHL predvideva tudi premor za olimpijske igre v Pekingu
Fotografija: Dvakratni zaporedni prvak NHL Tampa Bay bo novo sezono odprl 12. oktobra proti Pittsburghu. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Odpri galerijo
Dvakratni zaporedni prvak NHL Tampa Bay bo novo sezono odprl 12. oktobra proti Pittsburghu. FOTO: Bruce Bennett/AFP

Vodstvo NHL je predstavilo koledar za sezono 2021/22, ki predvideva tudi premor za olimpijske igre v Pekingu, čeprav udeležba hokejistov iz NHL na igrah za zdaj še ni potrjena. Kot razkriva koledar, se bo nova sezona začela 12. oktobra, ko bo prvak lige Tampa Bay gostil Pittsburgh.

Koledar ima predviden premor za zimske OI med 7. in 22. februarjem, a je vodstvo lige opozorilo, da bo v primeru, če ne bo doseglo dogovora o sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok), objavilo nov koledar in tega premora ne bo.

Hokejisti so morali izpustiti igre v Pjongčangu leta 2018, saj vodstvo lige takrat ni doseglo dogovora o sodelovanju z Mokom. V novi kolektivni pogodbi sicer obstaja možnost za sodelovanje na OI v letih 2022 in 2026, a se morata o podrobnostih še vedno dogovoriti obe strani. Liga ima pravico, da se zaradi morebitnega poslabšanja glede covida-19 odloči, da igralcem zaradi varnosti prepove nastop na OI.

Če bodo hokejisti iz lige NHL odšli na OI na Kitajsko, se bo redni del sezone nadaljeval 23. februarja in končal 29. aprila.

Anže Kopitar si bo lahko privoščil dolg odmor. FOTO: Delo
Anže Kopitar si bo lahko privoščil dolg odmor. FOTO: Delo


V prihodnji sezoni bo v NHL 1312 tekem rednega dela, vsako ekipo čaka po 82 tekem. Poleg tega bodo moštva znova razdeljena na divizije, kot je bilo to pred pandemijo covida-19, ki je kanadske ekipe za sezono 2020/21 prisilila v igranje v svoji skupini.

V prihodnji sezoni bo v ligi igralo 32 moštev, in sicer se bo ekipa Arizonapreselila v centralno skupino, njeno mesto v pacifiški pa bo dobil novinec v ligi, Seattle.

New York bo na začetku sezone opravil kar 13 gostovanj, preden bodo 20. novembra v prenovljeni dvorani gostil Calgary. Prvi dvoboj letošnjih finalistov pa bo 7. februarja, ko bo Tampa gostovala pri Montrealu.

Koledar predvideva tudi dve tekmi na prostem, in sicer med Minnesoto in St. Louisom 1. januarja 2022 ter Tampo Bay in Nashville Predators 26. februarja.

Tekma zvezd bo 5. februarja v Las Vegasu tik pred predvidenim olimpijskim odmorom.

Preberite še:

Komentarji: