Anže Kopitar z goloma Los Angeles popeljal do zmage nad pingvini iz Pittsburgha

Kralji po točkah niso več najslabše moštvo v National Hockey League
Fotografija: Kralji se veselijo prvega zadetka Anžeta Kopitarja, na fotografiji je drugi z desne. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kralji se veselijo prvega zadetka Anžeta Kopitarja, na fotografiji je drugi z desne. FOTO: Reuters

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je dosegel dva gola za Los Angeles Kings, ki je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma s 5:2 premagal Pittsburgh Penguins, prvake leta 2016 in 2017. Kralji, Stanleyjev pokal so osvojili v letih 2012 in 2014, so prišli do devetintridesete točke v sezoni ter se otresli zadnjega mesta v ligi.

Na predzadnjem imajo točko več od Philadelphie in jih naslednji dvoboj čaka v noči na sredo po slovenskem času z Minnesoto Wild.

"Igralismo  tako kot je potrebno. Držali smo se načrta igre, tekmecem nismo dovolili, da bi prihajal do priložnosti na račun naših napak. Poleg tega smo imeli veliko časa plošček v svoji posesti, kar jim je še otežilo delo. Zelo spodbudno je tudi to, da smo dosegli pet golov," je igro Los Angelesa ocenil Anže Kopitar.

Z zmago so se kralji odkupili za visok poraz proti Ottawa Senators na zadnji tekmi. "Ko izgubiš, in naša prejšnja tekma je bila porazna, ker ni bilo videti pravega truda, je pomembno, da se čim prej pobereš. In tokrat smo bili neprimerno boljši na ledu, ker smo dvignili raven želje po zmagi," je dodal Kopitar.
 

Končali rekorden niz gostov


Kralji so s tem končali najdaljši niz zmag na gostovanjih kakšne ekipe v NHL. Pittsburgh, ki je na desetem mestu lige, se je zaustavil pri številki šest, izgubil pa je šele drugič na zadnjih 12 tekmah.

Poleg Kopitarja se je v napadu domačih izkazal tudi Jeff Carter s tremi točkami za gol in podaji. Jonathan Quick je ubranil 38 strelov gostov in ima sedaj 301 zmago v svoji statistiki ter se je na četrtem mestu v ZDA rojenih vratarjev NHL po številu zmag izenačil z Mikom Richterjem. Anaheimov Ryan Miller (374) je na čelu izenačen z že upokojenim Johnom Vanbiesbrouckom, tretji je tudi že nekdanji vratar Tom Barrasso (369).

Raper Snoop Dogg je pred tekmo odvrgel plošček med Pittsburghovim zvezdnikom Sidneyem Crosbyjem in asom Los Angelesa Anžetom Kopitarjem. FOTO: Reuters
Raper Snoop Dogg je pred tekmo odvrgel plošček med Pittsburghovim zvezdnikom Sidneyem Crosbyjem in asom Los Angelesa Anžetom Kopitarjem. FOTO: Reuters


Jake Guentzel je prvega od svojih dveh golov zadel v šesti minuti uvodne tretjine ob številčni premoči tekmecev za vodstvo gostov z 1:0, Carter pa je pet minut in pol pozneje izenačil, ko je ukradel plošček Marcusu Petterssonu. Po osmih minutah in 47 sekundah je bilo 2:1 za Los Angeles, ko je zadel Alex Iafallo.


Hrušičan v prazno mrežo


Kopitar je nato povišal na 3:1 ob igralcu manj na ledu slabe štiri minute pred koncem drugega dela igre, v 49 sekundi tretje tretjine pa je Brendan Leipsic dosegel še četrti gol za domače. Trener gostov Mike Sullivan je zahteval ogled videoposnetka, ker naj bi bil gol dosežen iz prepovedanega položaja, vendar temu ni bilo tako. Guentzel je sredi zadnjega dela znižal izid.

Med poizkusom gostov, da bi v zaključku znižali izid in so na led namesto vratarja poslali napadalca, pa je bil znova uspešen Kopitar, ki je 47 sekund pred koncem za končni izid plošček poslal v prazno mrežo.

Komentarji: