Anžetu Kopitarju nova nagrada

Slovenski hokejski as drugič doslej najboljši napadalec pri obrambnih nalogah v NHL
Fotografija: Anže Kopitar je drugič doslej osvojil lovoriko za najboljšega napadalca v obrambnih nalogah.
Foto Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je drugič doslej osvojil lovoriko za najboljšega napadalca v obrambnih nalogah. Foto Reuters

Las Vegas – Vodilni slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se bo sezone NHL 2017/18 spominjal z mešanimi občutki. V rednem delu je bil zelo učinkovit in je tako prispeval izjemen delež k uvrstitvi Los Angelesa v končnico, v kateri pa nato njegovemu moštvu ni šlo po željah. Ob sklepni prireditvi podelitve najboljšim posameznikom pa je bil nominiran na dveh seznamih izbranih trojic. 

Po dveh letih so edinega Slovenca v NHL spet izbrali za najboljšega napadalca v obrambnih nalogah, obenem je v izboru najboljšega hokejista rednega dela zasedel 3. mesto za Taylorjem Hallom (New Jersey) in Nathanom MacKinnonom (Colorado). V prej omenjeni kategoriji, v kateri je bil tako najboljši že v sezoni 2015/16, je za konec ugnal Seana Couturierja (Philadelphia) in Patrica Bergerona (Boston). 

»Zame je bil vedno najbolj pomemben moštveni uspeh in tako bo tudi v prihodnje, zato Stanleyjev pokal še naprej ostaja glavni cilj,« je tudi ob tej razglasitvi ponovil že večkrat povedano. Obenem je dodal besede o ponosu, ker je drugič osvojil lovoriko Selke, ki jo tako podeljujejo izbranemu napadalcu za obrambne naloge, ni pa razočaran, ker v konkurenci za prestižno nagrado Hart, torej za najboljšega hokejista rednega dela, ni osvojil 1. mesta. »Jasno, da sem si želel tudi to nagrado in dan pred razglasitvijo dejal, da bi si jo kar podelil, toda tako Taylor kot Nate sta prestala zelo lepi sezoni in me zasluženo premagala v končni razvrstitvi,« je dejal na razglasitvi v Las Vegasu. V prihodnjih dneh se bo vrnil v Slovenijo, o pisani sezoni ter načrtih za naslednjo zimo, svojo že 13. onstran Atlantika, pa bo spregovoril ob srečanju z novinarji v prvem julijskem tednu na Bledu.

Najboljši igralci rednega dela: 1. Taylor Hall (New Jersey) 1264, 2. Nathan MacKinnon (Colorado) 1194, 3. Anže Kopitar (Los Angeles) 551. 

Najboljši napadalci pri obrambnih nalogah: 1. Anže Kopitar (Los Angeles) 1152 glasov, 2. Sean Couturier (Philadelphia) 976, 3. Patrice Bergeron (Boston) 817. 

Najboljši vratar: Pekka Rinne (Nashville).

Najboljši igalec končnice: Aleksandr Ovečkin (Washington).

Najboljši trener: Gerard Gallant (Vegas).

Komentarji: